Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zate nocoj

Pod tem naslovom je Krajevna skupnost Trebnje poklonila krajankam čudovit večer pred mednarodnim praznikom dneva žena.

Zate nocoj bobni spet donijo.

Veter pozna tvojo melodijo.

(F. Lainšček)

Z nami je bil Ingenium ensemble – vokalna skupina, v kateri pojejo vsi štirje Strmoletovi otroci iz Trebnjega, Blaž (tenor), Mirjam (sopran), Matjaž  (bariton) in Zala (sopran). Poleg njih pa prepevata še Jan Kuhar (bas) in Domen Anžlovar (tenor).

Pevci pojejo šestglasno. Ansambel se zelo trudi delati kakovostno, kar jim je prineslo že številne mednarodne nagrade. Kadar skladba ni napisana za vseh šest glasov, pojejo le štirje člani. Poleg klasičnih skladb so zapeli tudi priredbe slovenskih ljudskih pesmi, za nekatere jih je pripravil Blaž Strmole, ter priredbe znanih melodij v slovenskem in tujih jezikih. Ob tej priložnosti se je Blaž v imenu vseh štirih otrok zahvalil svojim staršem, Darinki in Tonetu Strmoletu, ki sta jih znala spodbujati in voditi po zahtevni glasbeni poti.

Za plesni predah pa so s prisrčnim nastopom poskrbele male balerine Šole klasičnega baleta v Trebnjem, ki so prvič občutile soj odrskih luči. Povezovalca večera sta bila Maša Zarabec in Marko Šalehar. Obiskovalce, ki smo povsem napolnili kulturni dom, je večer navdušil.

Ivanka Višček

Foto: J. S. 

Oglejte si tudi