Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Popoln konec tedna za slovo poletju

Zadnji avgustovski konec tedna v Trebnjem je bil vikend, poln zabave, glasbe, športa, odlične kulinarike, ustvarjalnosti, dobrodelnosti in dobre družbe. Tradicionalna 7. prireditev Slovo poletju je postregla z izvrstnim izborom glasbenih izvajalcev in privlačnimi aktivnostmi za vse okuse.

»Da Trebnje potrebuje kvalitetno prireditev, sta pred desetletjem prepoznala DROT in Ribarnica Glivar. Prva prireditev je bila verjetno odziv na vsako leto slabši obisk nekaterih drugih prireditev v Trebnjem. Tako smo zasnovali sodobno prireditev za vse generacije. Vsa leta se trudimo negovati in nadgrajevati osnovno idejo in namen. Tako smo v teh letih gostili kakovostne izvajalce, kot so Vlado Kreslin in Beltinška banda, Mi2, Klapa Intrade, Dan D, Avtomobili ... Organizirali smo športne spektakle, boks, ulično košarko, nogomet na milnici, gostili akrobate Dunking Devils …,« je povedal Dejan Smuk, predsednik KS Trebnje.

Pri organizaciji tridnevnega dogodka sta se KS Trebnje letos pridružili še Občina Trebnje in Klub študentov Občine Trebnje (KŠOT). »Na letošnjo prireditev smo še posebno ponosni, saj so pri organizaciji prireditve združile moči različne generacije, ki so opravile izjemno delo. Še posebej smo lahko ponosni na mlade iz KŠOT-a, ki so se organizacije lotili odgovorno, zrelo, skrbno, predano, z neizmerno mero energije in vloženega dela, za kar se jim zahvaljujemo. Rezultat združenih moči in na stotine prostovoljnih ur je bil izjemen obisk. Prijetno vzdušje, druženje, klepeti znancev, ples, zabava, tako za najmlajše kot starejše. V zraku sta bili pozitivna energija in dobra volja, skratka zabava brez nepotrebnih političnih manifestacij,« je dodal Dejan Smuk.

Kot je priznala Kaja Krevs, predsednica KŠOT-a, je bila organizacija takega dogodka za njih povsem nova izkušnja, ki je prinesla veliko novega znanja v organizacijskem okolju, predvsem pa motivacije za nadaljnje ustvarjanje. Zelo so hvaležni, da jih je KS Trebnje povabila k soorganizaciji ter jih potrpežljivo usmerjala do nastanka tako uspešnega konca tedna. »Sama pa sem zelo ponosna na ekipo 20 KŠOT-ovcev, ki se je skozi celoten vikend odpovedala vsem ostalim obveznostim ter marsikaterim uram spanca, da smo lahko pripomogli k uspešno izpeljanemu dogodku,« je še dodala. Na prizorišču so pomagale pridne roke 30 dijakov in študentov, ki so poskrbeli za postavitev prizorišča in oskrbovanje obiskovalcev s pijačo in hrano.

Pri oblikovanju programa sta vsako leto med najaktivnejšimi Marko Šalehar in Mateja Kozlevčar iz KS Trebnje, ki sta povedala: »Največji izziv pri organizaciji tako velike prireditve je zagotovo usklajevanje različnih logističnih elementov, kot so prizorišče, varnost, promocija in zagotavljanje odlične izkušnje za obiskovalce. Kar zadeva izbor nastopajočih, črpamo ideje iz glasbenih trendov, mnenj obiskovalcev preteklih dogodkov, sodelovanja z glasbenimi strokovnjaki … Z organizacijo prireditve sicer začnemo že mesece pred samo izvedbo, običajno kar kmalu po novem letu. Sem sodi tudi izbor glasbenih izvajalcev, ki je vedno dobro premišljen. Imamo že nekako utečeno prakso, da je petek posvečen bolj slovenski glasbi, sobota pa je najprej morsko obarvana, običajno nastopajo dalmatinske klape, potem pa sledi še bolj odmevno ime. Gledamo, da so vsi nastopajoči kakovostni izvajalci in izbrani tako, da tekom celotnega vikenda privabijo zelo raznoliko publiko, torej da se za vsakega najde nekaj. Množični obisk vsako leto pa nam je potrditev, da je občanom prireditev všeč in da nekaj delamo prav.«

Na letošnji množično obiskani prireditvi so nastopili Jet Black Diamonds, Big Foot Mama in Joške v'n, v soboto pa so nas zabavali Klapa Munita Zadar in Petar Grašo. Večer so bučno sklenili Rock Partyzani. Otroci so se lahko pridružili delavnici Knjižnice Pavla Golie Trebnje Jurček ustvarja, se prepustili poslikavi obrazov pri ekipi Društva prijateljev mladine Jurček, se preizkusili pri sestavljanju Mega kock ali v igri štiri v vrsto ter razgibali na napihljivih igralih ali fotoorientacijskem pohodu trebanjskega Društva tabornikov Rod sivih jelš. Društvo upokojencev Trebnje je predstavilo igro štrbunk, v kateri so se preizkusile različne generacije. Na stojnicah so se predstavili CIK Trebnje, KŠOT in Leo klub Trebnje, za kulinarično razvajanje pa so poskrbeli Hotel Opara in Dobrote Dolenjske.

Za dvig adrenalina je poskrbel borbeni spektakel Trebnje Fight Night 8, kjer smo videli: »13 borb, od tega sta bili zadnji dve profesionalni, se pravi brez čelad. Najbolj ponosni smo seveda na zmagi domačih borcev Jana Berusa in Mance Senica. V predstavitvi kickboxing discipline se je predstavil še en domačin Žan Bone,« je povedal Alen Štritof iz kluba Fearless Fighters.

Komaj čakamo na izvedbo Slovo poletju 2024!


Besedilo: Vanja Kovačič, KS Trebnje      

Fotografije: Filip Markovič

Oglejte si tudi