Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Novosti na naših policah

Za odrasle:

Leïla Slimani: GLEJTE, KAKO PLEŠEMO (Mladinska knjiga, 2023)
Avtobiografsko navdahnjena družinska freska, podana skozi oči nove generacije, pred bralcem oživi turbulentno obdobje maroške zgodovine. Gre za drugo knjigo trilogije, ki se loteva vprašanj postkolonizacije in položaja žensk v Maroku od 50. let prejšnjega stoletja do danes.
Glejte, kako plešemo

Anne Gracie: SPOMLADANSKA NEVESTA (Hiša knjig, 2023)
V tej očarljivi regentski romanci izpod peresa priljubljene Anne Gracie mlado debitantko in skrivnostnega neznanca združi pes, ki se znajde v neusmiljenih rokah uličnih postopačev. Za ljubitelje Mary Balogh in Madeline Hunter.
Spomladanska nevesta

Hanna Faber: WHITNEY HOUSTON (Učila, 2023)
Whitney Houston je na višku slave. S filmsko uspešnico Telesni stražar, za katero je posnela legendarno pesem, je zaslovela po vsem svetu. Toda hkrati je razdvojena, saj jo doma čaka dveletna deklica. Družinski trenutki z možem in hčerko divi soula pomenijo vse. Toda teh trenutkov je čedalje manj.
Whitney Houston


Za mladino:

Rachel Piercey: MOGOČNI STARI HRAST PRAZNUJE ROJSTNI DAN (Grafenauer, 2023)
Mogočni stari hrast je medvedkovo najljubše drevo v gozdu. Ko medvedek izve, da bo hrast praznoval častitljivih 500 let, se odloči, da mu bo s svojo gozdno druščino pripravil posebno zabavo.
Mogočni stari hrast praznuje rojstni dan

Becky Davies: ČEMERNI RACMAN (Grafenauer, 2023) Nič več gaganja, no! Nobenega klepetanja! In nobenega čofotanja! Racman si želi poiskati miren zaseben ribnik. Hoče biti sam. In pri tem je zelo odločen. Kaj pa bo Racman storil, ko bo našel ravno pravšnji ribnik ... A je ta že zaseden?
Čemerni racman

Smriti Halls: STOJIM TI OB STRANI (Morfemplus, 2023) Čudovito je, če imaš dobre prijatelje, ki ti stojijo ob strani v dobrih in težkih časih. Včasih (samo včasih!) pa so lahko prijatelji tudi malo, no, naporni. Sijajna knjiga, ki te spravi v dobro voljo – za vsakogar, ki je kdaj koli imel prijatelja.
Stojim ti ob strani


Pripravil: Jan Strajnar, Knjižnica Pavla Golie Trebnje 

Oglejte si tudi