Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Materinski dan tudi kot krepitev vezi med krajani

Gasilke PGD Šentlovrenc so letos že desetič zapored organizirale materinski dan za vse krajane v domačem kulturnem domu in znova pokazale svoje organizacijske sposobnosti.
Posebnost njihove prireditve, ki jo posvetijo vsem materam, je v pripravi kulturnega programa in pogostitvi. Vsako leto je namreč program drugačen in vedno znova in znova gostijo predvsem različne, že uveljavljene kulturne ustvarjalce iz bolj oddaljenih krajev, ki jih domačini še ne poznajo. Seveda sodelujejo tudi z domačimi ustvarjalci, ki jim radi ponudijo pomoč.

V prijetnem in predvsem pestrem kulturnem programu, ki ga je povezovala domačinka Špela Razdrh, tudi aktivna gasilka društva, so sodelovali: odlična vokalna skupina Magari iz Trebelnega, harmonikarji VTD, ki prav tako prihajajo iz Trebelnega, domači Zagriški fantje, MPZ vinogradnikov Čatež pod Zaplazom ter voditeljica Špela v vlogi vokalistke, ki jo je na harmoniki spremljal Matej.

Posebnost dogodka je pogostitev po prireditvi, ki presega vse slaščičarske ter delikatesne sposobnosti širše poklicne okolice. Mize so se dobesedno šibile pod dobrotami, ki so jih gasilke pripravile za sokrajane. Seveda sta poleg sodila še kozarček rujnega in dobra glasba.
Ob koncu lahko zapišemo, da je bil dogodek podarjen materam res iz srca, hkrati pa se krajani in gasilci na ta način povezujejo ter krepijo prijateljske vezi. 

 

Brane Praznik

Oglejte si tudi