Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

LETNI KINO V TREBNJEM

Območna izpostava Trebnje v okviru lokalnega programa v občini Trebnje že 7. leto izvaja projekt Letni kino, 4. leto pa v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Trebnje, ki je organizator vikend prireditve Slovo poletju.  Letošnja prireditev Slovo poletju, ki je bila ponovno bogato zasnovana, je tudi tokart v svoj program vključila letni kino. Vendar je vreme organizatorjem obrnilo hrbet, da ni bilo moč v celoti izvesti načrtovanega programa.

Zato je bil tudi Letni kino premaknjen v Kulturni dom Trebnje. Od 19.30 dalje so pol ure potekale risanke za najmlajše – 7 kratkih animiranih filmov Lisička in druge zgodbe, v  katerih pomembno vlogo odigra prijateljstvo, so nastopali lisička, tiger, Mirjam in izgubljeni pes, pa rokavička in še drugi.

 Ob 20. uri se je filmski večer v okviru Letnega kina nadaljeval s filmom Največji šovmen. To je zgodba o vizionarju, politiku, šovmenu in poslovnežu iz 19. stoletja P. T. Barnumu, ki je ustvaril cirkus in je pozneje ostal poznan kot največji spektakel na svetu. Film je prejel tudi Zlati globus za najboljšo originalno pesem ter nominacijo za oskarja. Kljub večjim programskim in časovnim prilagajanjem zaradi slabega vremena, je povabilo v kulturno dvorano zvabilo kar nekaj obiskovalcev, ki so po dobri uri in pol odšli zadovoljni in nasmejanih obrazov.     

Zaradi slabega vremena in posledično menjave lokacije dogodka,  si je letošnji filmski dogodek za otroke in odrasle ogledalo bistveno manj obiskovalcev kot pretekla leta.

Vendar smo kljub temu smo prepričani, da je bil namen poletnega dogodka v občini Trebnje dosežen in iskrena hvala Občini Trebnje, ki finančno omogoča izvedbo projekta, KS Trebnje pa hvala za sodelovanje pri organizaciji.

                                                                                                           JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi