Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Junijsko otroško rajanje

Otroško rajanje v Trebnjem je projekt Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območne izpostave Trebnje, ki je bil zasnovan leta 2020 in je namenjen najmlajšim. Projekt zajema gledališko ali lutkovno predstavo za otroke, ki jo obogatijo z dodatno vsebino, kot sta denimo risanje karikatur ali kaligrafski izpis imen.

Prvi tovrstni dogodek v letošnjem letu se je odvijal tretji četrtek v juniju, ko so si obiskovalci na ploščadi pred trebanjsko knjižnico ogledali lutkovno predstavo z naslovom Fižolček, ogelček in slamica v izvedbi Lutkovnega društva Lutkomotiva. Gre za slovensko ljudsko pravljico, ki izvira iz Benečije, natančneje iz Saržente pri Čedadu. Pravljica pripoveduje o klepetavi gospodinji, ki je pri kuhi zakrivila, da so se na tleh njene kuhinje srečali fižolček, ogelček in slamica ter željni dogodivščin skupaj krenili na pot. V kratki, a razburljivi pustolovščini treh naključnih prijateljev se razkrije, zakaj imajo vsi fižolčki belo črto sredi trebuščka.

Otroško rajanje so obogatili z darilnim presenečenem - vetrnicami, ki so jih mladi obiskovalci skupaj s starši lahko sestavili doma. Materiale in navodila je pripravila Alenka Stražišar Lamovšek.

Junijsko otroško rajanje se je odvijalo v skladu z ukrepi in priporočili za zajezitev epidemije Covid-19. Dogodek je pripravila trebanjska območna izpostava JSKD v sodelovanju s Knjižnico Pavla Golie Trebnje, projekt pa je omogočila Občina Trebnje.

 

Joži Sinur

Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi