Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
12°C
PON.
25°C
13°C
Oceni objavo

Glavna nagrada v roke Veronike Vidrih  

V Krajevni knjižnici Mokronog so tretji novembrski četrtek razglasili najboljša dela 8. Ex tempora Mokronog-Trebelno, ki se je oktobra odvijal na Belem Griču pri Mokronogu. Letos se je zbralo 18 ljubiteljski slikarjev in slikark, tako kot doslej pa so na slikarska platna ujeti kulturne, zgodovinske, krajinske in etnološke motive te mlade in majhne, a slikovite občine.

Pobudnica in vodja mokronoškega slikarskega srečanja je domača umetnicaAna Cajnko, univerzitetna profesorica likovne pedagogike, ki ima dolgoletne izkušnje s poučevanjem ter izvajanjem delavnic in seminarjev na likovnem področju, uveljavila pa se je tudi kot  likovna ustvarjalka s številnimi samostojnimi razstavami. Kot mentor se ji je tudi letos pridružil Brane Praznik, priznani akvarelist in predsednik Društva likovnikov Trebnje.

Ocenjevalna komisija je ocenila letošnja dela in na slovesnem odprtju razstave tudi podelila letošnje nagrade. Zlato plaketo in nagrado za najboljše delo je prejela Veronika Vidrih, srebrno plaketo za 2. najboljše delo je prejela Boža Jambrek, bronasto plaketo za 3. najboljše delo pa Vida Cizel. Nagrado za najboljše delo – bon v vrednosti 150 evrov – podarja Občina Mokronog Trebelno, ki v trajno last tudi prejme najboljše delo in ga vključi v zbirko del ex temporov.

 

Kot je na odprtju razstave povedala vodja ex tempora Ana Cajnko, so bila vsa letošnja dela izjemna, zato se je komisija letos prvič odločila, da podeli tudi posebne pohvale za izvirnost. Prejeli so jih: Marija Bregar Hostnik, Dušanka Prah, Janez Ovsec, Zdenka Cestnik in Smiljan Zajc.

 

Razstavo je slovesno odprla predstavnica Občine Mokronog-Trebelno Mateja Vrabec, odprtje pa je s kulturnim programom obogatila Knjižnica Pavla Golie Trebnje, ki je v Mokronogu gostila izjemen pogovorni večer z Alenko in Kamenkom Keserjem. Zanimiv in s humorjev obarvani pogovor je vodila Simona Lužar.

Tradicionalno slikarsko srečanje Ex tempore Mokronog-Trebelno je pripravila Zveza kulturnih društev Trebnje v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Območno izpostavo Trebnje in Občino Mokronog-Trebelno, organizator pogovornega večera pa je bila Knjižnica Pavla Golie Trebnje.

 

Besedilo: Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

Foto: ZKD Trebnje

Oglejte si tudi