Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Dedek Mraz je zaključil z obdarovanjem otrok v občini Trebnje

Po dveh letih, zaradi zdravstvenih razmer, je dedek Mraz letos brez ovir obiskal otroke iz krajevnih skupnosti trebanjske občine od 1. do  5. leta starosti.

Pred božičem, v petek in soboto, je obiske izvedel v KS Veliki Gaber v telovadnici tamkajšnje osnovne šole, v Kulturnem domu Dobrnič za otroke iz treh KS: Dobrnič, Knežja vas in Svetinja, v Dolenji Nemški vasi v telovadnici podružnične šole, v Trebnjem v Parku likovnih samorastnikov pa v dveh skupinah za otroke iz KS Trebnje in Račje selo. Na Štefanovo je dedek Mraz obiskal še otroke iz KS Šentlovrenc in jih sprejel v dvorani Kulturnega doma Šentlovrenc. V dvorani Kulturnega doma Velika Loka so dedka Mraza pričakali otroci iz KS Velika Loka in Štefan, ter v kulturni dvorani na Čatežu otroci iz te krajevne skupnosti.

Darila za skoraj 800 otrok je pripravila posamezna krajevna skupnost in Občina Trebnje, ki jih je dedek Mraz po krajši zgodbi dobre vile ob pomoči njegovih pomočnikov osebno razdelil otrokom, ki so se zelo dobro odzvali na njegova vabila. Po prireditvi so maloštevilna nerazdeljena darila prevzeli predstavniki posamezne KS, ki so jih ali pa jih še bodo v kratkem predali upravičenim prejemnikom. Za KS Trebnje so bila darila prestavljena v trgovino Dobrote Dolenjske, kjer jih upravičenci z vabilom še vedno lahko prevzamejo.    

Dogodke obiska dedka Mraza (pripravo vabil, pošiljanje, koordinacija in izvedba) po KS trebanjske občine je izvajala Zveza kulturnih društev Trebnje, izbrana na javnem pozivu Občine Trebnje, v sodelovanju z  Občino, z vodstvom ali predstavniki krajevnih skupnosti in Območno izpostavo JSKD Trebnje.  

Mojca Femec

Zveza kulturnih društev Trebnje

Oglejte si tudi