Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Prihaja nova razstava

V Društvu likovnikov Trebnje v januarju zaključujejo izobraževalni ciklus likovnih delavnic, ki so jih začeli novembra lani. Likovne delavnice so imeli v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, v dvorani STIK. Ustvarjali so v dveh skupinah in sicer v prvi, kjer so slikali v akrilni tehniki in v drugi kjer so uporabljali akvarelno tehniko. V obeh skupinah je bilo prijavljenih po več kot 15 udeležencev. Delavnico ustvarjanja v akrilni tehniki je vodila mentorica, akademska slikarka Andreja Schwenner, ustvarjalce v akvarelni tehniki pa mentor, akvarelist in predsednik društva Brane Praznik. V obeh delavnicah so slikali tihožitja, krajino in vedute Trebnjega, tako da bo predvidoma razstava zelo pestra.
Ustvarjena dela bodo razstavili v okviru kulturnega praznika v Galeriji Ana v zdravstvenem domu Trebnje. Glede na to, da so vsi udeleženci likovnih delavnic ustvarili kar precejšnje število slik, sta mentorja za razstavo izbrala od vsakega avtorja največ tri slike.
Mentorja sta hkrati ocenila, da so likovni ustvarjalci delali zavzeto in dosegli izjemen napredek. V imenu ustvarjalcev pa se tudi na teh straneh Društvo likovnikov zahvaljuje CIK Trebnje in kustosinjam Galerije za prostor in vso pomoč.

Besedilo: Brane praznik

Oglejte si tudi