Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Aktivnosti KS Dolenja Nemška vas v letu 2021

V krajevni skupnosti Dolenja Nemška vas se svetniki trudimo prisluhniti potrebam prebivalcev, in sicer čim bolj enakomerno po naseljih. Skozi celo leto sprejemamo predloge vaščanov in jih v okviru možnosti vključujemo v načrt aktivnosti.

Največ sredstev je vsako leto potrebno nameniti zimsko-letnemu vzdrževanju cest. Tako smo v letošnjem letu asfaltirali ceste na področju Stare Gore in Gorenjih Ponikev. Opravili smo globinske sanacije na lokacijah Rihpovec in Arenberg  ter zalivanje razpok po cestah na več lokacijah po krajevni skupnosti.

Ker v vasi Jezero že potekajo gradbena dela v okviru projekta ureditev kanalizacije, smo ob tem izvedli še aktivnosti za javno razsvetljavo in ureditev ceste proti mostu. Projekt bo sicer finančno precej obremenil proračun KS (ocenjen je na vrednost cca 35 tisoč EUR), vendar je izvedba potrebna in smiselna zaradi hkratne izvedbe gradbenih del.

Pristopili bomo k urejanju vaškega središča Rodine, kjer bo nastal lično urejen manjši park z avtobusnim postajališčem. Na mestu bo združena sodobna arhitektura s pridihom značilnosti vaških središč iz preteklosti.

Pričeli bomo s pripravo projektne dokumentacije za širitev ceste proti Grmu, in sicer od kapelice do cerkve, s čimer bomo izboljšali prometno varnost na tem odseku.

Ostali projekti, ki jih še nameravamo izvesti do konca leta (hidrantne omare, nasipni material, sofinanciranje projekta šole Dolenja Nemška vas, projekt kamere na igrišču …), bodo manjše vrednosti.

 

                                                                                                                                                 Vera Rozman

Oglejte si tudi