Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
5°C
-2°C
JUTRI
5°C
-4°C

Luč večnega spomina

Organizator: Kulturno društvo Kvartet As, Trebnje
Kontaktni podatki organiztorja: Blaž Strmole, 041632764, strmole.blaz@gmail.com.
Vstopnina: Vstop prost

Na predvečer državnega praznika - dneva spomina na mrtve bo mednarodno priznana pevska zasedba Ingenium Ensemble na povabilo KD Kvartet As v Cerkvi Marijinega vnebovzetja v Trebnjem pripravila glasbeni večer s posebnim posvetilom vsem našim bližnjim, ki smo jih izgubili v minulem letu. V posebnem glasbenem sporedu s poudarkom na besedah upanja in tolažbe se bodo klasična sakralna dela prepletala s sodobnimi priljubljenimi napevi in skladbami domačega ustvarjalca Blaža Strmoleta. 

INGENIUM ENSEMBLE  je mednarodno priznana in nagrajena slovenska pevska zasedba, ki se poleg izvajanja klasične zborovske glasbe posveča tudi sodobnim stvaritvam. Skupina se najpogosteje predstavlja v okviru tujih glasbenih festivalov, kjer ponosno zastopa bogato slovensko zborovsko izročilo. Med najpomembnejše dosežke šteje uspehe na zborovskih tekmovanjih v Leipzigu, Arezzu in Tolosi, kjer so leta 2014 poleg zmage v obeh kategorijah za vokalne skupine prejeli tudi nagrado občinstva. Za svoje mednarodne dosežke je zasedba leta 2015 prejela zlati znak Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Ingenium Ensemble sestavljajo: Ema Pavlič (sopran), Petra Frece (mezzo-sopran), Blaž Strmole (tenor), Domen Anžlovar (tenor), Matjaž Strmole (bariton) and Ambrož Rener (bas).Všečkaj objavo

Oglejte si tudi