Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C

3. Mednarodni folklorni festival ŠENTFOLK 2019

##VIEWS##
Organizator: Folklorna skupina Vidovo
Vstopnina: Vstop prost

Kdo je organizator?

Folklorna skupina Vidovo, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Vidovo iz Šentvida pri Stični, je že 15 let aktivna pri mednarodni folklorni dejavnosti. Folklorno skupino Vidovo sestavlja 25 članov, starih med 16 in 25 let. Skupina aktivno deluje že od leta 1992. V zadnjih letih je skupina postala ena izmed vodilnih folklornih skupina na Slovenskem, ki svoje plese predstavlja širom po Evropi in tudi po svetu.

 

Naše poslanstvo

Mednarodni festival ŠENTFOLK 2019 je nadaljevanje dolgoletnega mednarodnega festivala na Dolenjskem, ki ga Folklorna skupina Vidovo organizira že tretje leto zapored.

Priprave festivala potekajo skozi celo leto, saj je sestava programa, ki bo ostal v spomin tujim skupinam, zelo pomembna. Tako smo organizatorji v mesecu februarju in marcu že izvedli nekatere pomembne aktivnosti in dogovore, na osnovi katerih bo program pester, živahen in primeren za vse starostne skupine. Trudimo se, da bi gostujoče skupine čim bolj spoznale našo kulturo, običaje, hrano in znamenitosti lokalnega okolja. V naši občini smo do sedaj v okviru mednarodnih festivalov gostovali skupine iz več kot 15 tujih držav.

 

Nastopajoči in nastopi

Letošnji festival ki bo trajal od 19. do 22. 9. 2019, se bo odvijal v različnih krajih Osrednjeslovenske in Dolenjske regije. Festival ŠENTFOLK vsako leto pripelje v naše kraje in občino folklorne skupine iz držav Evrope in širšega sveta. Gostujoče skupine, ki so potrdile prihod na letošnji festival prihajajo iz Moldavije, Ukrajine in Srbije. Skupine bodo nastopile v Grosuplju, Višnji gori, Žužemberku, Ivančni Gorici, Trebnjem, osrednja prireditev pa bo v Šentvidu pri Stični. Na osrednji dan, soboto 21. 9. 2019, bo v dopoldanskem času potekala povorka in predstavitev skupin na osrednjem trgu v Ivančni Gorici. Glavna večerna prireditev pa bo izvedena v Domu kulture v Šentvidu pri Stični. Poleg nastopov, s katerimi bodo skupine obiskovalcem predale kanček njihove kulture, bodo tudi skupine okusile in doživele še nekaj našega lokalnega življenja, znamenitosti posameznega kraja in naše kulture.


Program Šentfolk 2019

 Trebnje, 21.9.2019

 

 

 

12.15 - 12.30    Prihod skupine na prizorišče (tržnica Trebnje)

 

12.45 - 12.50    Pozdrav in nagovor - predlagamo, da nagovor obiskovalcev in najavo skupine izvede župan

 

12.50 - 12.55    Predstavitev skupine in festivala (predstavnik KD Vidovo)

 

13.00 – 13:20    Nastop skupine cca 20 min

 

13.30 - 14.30    Pogostitev z lokalnimi dobrotami (DROT, topel obrok)

                          Ogled lokalnih znamenitosti (če bo čas)

 

14.30 -              Odhod proti Šentvidu

 

 





Oglejte si tudi