LAS STIK vabi na delavnico z naslovom “Vloga zelišč in začimb v živilski tehnologiji” v četrtek, 1. februarja 2024, ob 14.00 v prostorih Zavoda Dobrote Dolenjske, Gubčeva cesta 1a, Trebnje. Delavnico bo vodila Mojca Koman, živilska tehnologinja.
Delavnica je namenjena pridelovalcem in predelovalcem in vsakomur, ki se ukvarja s prehrano in kulinariko. Na njej boste dobili praktične nasvete o sestavljanju zdravega jedilnika. Z vključevanjem zelišč in začimb boste izboljšali okuse hrane in ji dodali privlačen videz. Spoznali boste pomen zdrave prehrane ter kako jo z zelišči in začimbami še obogatiti. Poseben poudarek bo na tem, kako lahko z uporabo zelišč in začimb podaljšamo obstojnost hrane in živil.
Vse aktivnosti v okviru projekta Veriga eko zelišč od Dolenjske do Krasa so brezplačne. Število mest na delavnici je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave. Prijavite se lahko na las-stik@ciktrebnje.si ali na 07/34 82 103.

