Organizator: Glasilo občanov
Kontaktni podatki organizatorja: Mojca Smolič, obcina.trebnje@trebnje.si, (07) 348 11 00.
Vstopnina: Vstop prost
Obveščamo vas, da bomo Dobrote Dolenjske ob Dnevu slovenske hrane, v petek, 18. 11., na stežaj odprli vrata naše proizvodnje v Trebnjem.
Veliko ljudi pozna našo trgovino, kjer lahko najdejo domače izdelke
naših dolenjskih kmetov, da pa imamo v isti stavbi tudi svojo
proizvodnjo, kjer iz lokalnih surovin naših kmetij proizvajamo
inovativne izdelke, pa širši javnosti žal ni znano.
Zato smo
se odločili, da lokalnemu prebivalstvu ponudimo edinstveno priložnost za
ogled našega delovnega procesa v proizvodnji, kjer pečemo piškote,
kuhamo marmelade, sušimo zelišča in pripravljamo čajne mešanice,
likerje, vlagamo zelenjavo ... Na ta dan prav tako organiziramo 3 brezplačne dogodke, namenjene lokalnemu prebivalstvu: 2 vodeni kulinarični doživetji ob 10h in 14h,
kjer bodo udeleženci spoznali zgodbe avtohtonih dolenjskih in
slovenskih posebnežov, kot so cviček, modra frankinja, krškopolj'c, in
značilne dolenjske jedi, seveda ob degustaciji. Kasneje istega dne, ob 18h, pa pripravljamo še poučno predavanje ekološkega čebelarja,
g. Jožeta Cemiča, ki se ukvarja s proizvodnjo kremnega medu. Povedal
nam bo zanimivosti iz življenja čebel v panju in čebelarjenja.

