Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Festival FLL Raziskovalci v Bistri pri Vrhniki

V soboto, 11. 6. 2022, smo se Taborski FLL-jevci s POŠ Tabor udeležili Festivala FLL Raziskovalci v Tehniškem muzeju, Bistra pri Vrhniki. Bilo je čudovito vreme in ambient, saj smo mladi raziskovalci razstavljali in predstavljali svoje modele kar v parku Tehniškega muzeja.

V šol. letu 2021/22 je bilo v program FLL Raziskovalci vključenih 52 skupin iz 31 osnovnih šol. Na festivalu se je predstavilo 15 ekip. Med njimi tudi naša ekipa.

Ekipo Taborskih FLL-jevcev sestavljajmo Aljaž Basle, Jure Basle, Nik Krivec, Ema Veniger, Taj Bračko, Maruša Goršak, z mentorico  Simono Jan.

Letos smo raziskovali, kako se tovor prevaža, razvršča in dostavi na lokacije. Ker postajajo prevozni sistemi vse bolj obremenjeni, smo morali najti ali izboljšati obstoječe načine prevoza od ene do druge lokacije. Taborski FLL-jevci smo sestavili zanimiv model, ki smo ga tudi sprogramirali s pomočjo WeDO-ja. Na festivalu smo uspešno predstavili svoja spoznanja, našo ekipo, model, delili ideje z vrstniki in obiskovalci, dobili povratne informacije odraslih radovednežev - ocenjevalcev, proslavili zaključek sezone in se pri tem zabavali.

Vsi udeleženci smo prejeli super priznanje in LEGO medaljo.

(Vir: http://www.fll.si/2022/prijavnina-fll-raziskovalci-2022, Dostop: 13. 6. 2022)

Taborski FLL-jevci

 

 

Oglejte si tudi