Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Vrtčevski planinci osvojili Čemšeniško planino

Kljub muhastemu vremenu nam je v maju uspelo izvesti 4. planinski pohod v tem šolskem letu. Tokrat smo se podali na malo bolj oddaljen vrh – na Čemšeniško planino. Do avtobusne postaje v Zaplanini (Volčje jame) smo se odpeljali s šolskim kombijem, nato pa pogumno zagrizli v hrib. Kmalu smo prispeli do CŠOD Prvine, kjer smo imeli daljši postanek.

Drugi del poti je minil v opazovanju zanimivih dreves, vonjanju čemaža ter preskakovanju korenin. Brez težav smo prispeli do planinske koče na Čemšeniški planini in se navdušeno pognali proti igralom.

Po zasluženem počitku, malici in skupinskem fotografiranju smo se, ob prepevanju pesmi, podali v dolino. Na Prvinah nas je že čakal kombi in nas odpeljal do OŠ Vransko, kamor so po nas prišli starši. Hvala PD Vransko za donacijo prevoza s kombijem.

Kar težko se je bilo posloviti in oditi domov, saj so se med mladimi planinci na naših druženjih stkale močne prijateljske vezi – postali smo pravi prijatelji. Na planinskih pohodih namreč, poleg gibalnih spretnosti in vzdržljivosti, razvijamo tudi sposobnosti in načine za vzdrževanje ter uživanje v prijateljskih odnosih (Kurikulum za vrtce, 1999).

Mateja, Olga in Matejka

Oglejte si tudi