Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Planinski tabor Kamniška Bistrica 2014

Ko pričneš pisat članek za naše lokalne novice, pomeni, da je tabora na srečo oz. na žalost konec. In to veseli konec, brez poškodb ali nesreč, razen nekaj žuljev in manjših prask, kar nas še posebej veseli. Kljub letošnjemu poletju je bil tabor izpeljan po načrtu, ki smo si ga zadali.

 

Teden je bil izredno razgiban, k čemur je prispevalo tudi manjše število udeležencev. Po uvodnem sobotnem spoznavanju in utrjevanju imen, starih in novih planinskih obrazov, smo v nedeljo preizkusili planinske gojzarje do Kamniškega sedla in naprej do Brane. Po večerji pa smo si lahko pri Juriju dali duška ob gledanju nogometnega finala. Ponedeljek je bil v znamenju planinske šole in raznih iger na tabornem prostoru. V torek smo se prebudili v bolj klavrno vreme, ki pa nas ni odvrnilo od načrtovanega vzpona na Grintovec. Odpeljali smo se do Žagane peči, od koder smo prepešačili do Kokrskega sedla, kjer so se »ta večji« podali do bivaka pod Grintavcem in preko Velikih podov do Mlinarskega sedla ter na vrh. Turbo polži pa so vrh osvojili po južni strani.

 

Sreda je bila v znamenju predavanj iz planinske šole, utrjevanju vozlov in tekmovanju v orientaciji, odbojki, frizbibalu,… Četrtek je dan piknika in presenečenja za otroke. Na bližnjem Kraljevem hribu so se lahko preizkusili v paintballu (streljanju z barvnimi kroglicami). V petek pa smo se podali še na zadnjo turo, in sicer na Veliko planino. Pot nas je vodila iz Kamniške Bistrice preko planine Dol na Zeleni rob do Velikih stanov, kjer smo si privoščili mlečne dobrote, najpogumnejši so se preizkusili na jodlarskem odru ali pa uživali v gorskem raju. Nadaljevali smo do cerkvice Marije Snežne in naprej mimo treh domov na Malo planino in od tu preko Pasjih pečin do Sv. Primoža in naprej do Stahovice in tabornega prostora. Prišla pa je sobota, čas pakiranja in slovesa.

 

Preživeli smo pester, zanimiv in poučen teden, ki ga ne bomo kar tako pozabili. Otrokom smo dali veliko, oni pa so nam z isto mero vračali, kar največ šteje. Res je dober občutek, ko je otrok zadovoljen, vodstvo pa še bolj, da se je vse srečno končalo in da smo jih uspešno in VARNO vodili po teh naših čudovitih gorah.

 

Zahvalili bi se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi tabora!

 

Planinsko društvo Tabor

Oglejte si tudi