Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Pohod mladih planincev na Šmohor

V soboto, 27. septembra, so se mladi planinci našega planinskega društva odzvali vabilu Odbora mladinskih odsekov Savinjskega meddruštvenega odbora planinskih društev in se odpravili na 18. srečanje osnovnošolske mladine na Šmohor.
Mlajši so se na pot odpravili z Igriš, to je sedlo med Mrzlico in Gozdnikom, do koder jih je pripeljal kombi. Pot jih je vodila ob vznožju Gozdnika po gozdnih poteh, travnikih in makadamskih cestah do Doma na Šmohorju. Starejši pa so se na Šmohor odpravili iz Liboj, od turistične kmetije Tratnik. Skupini sta se srečali pred kočo, kjer je velik prostor za različne aktivnosti. Mlade planince so spremljali Manja Drnolšek, Miha Miklavc in Maja Leskovšek.

Sledil je pozdravni nagovor in različne družabne igre, ki so se jih udeležili starejši udeleženci, mlajši se letos še niso opogumili. Vreme jim je bilo neverjetno naklonjeno, saj se je deževno jutro razvilo v topel in sončen dan.

 

Obe skupinici sta sestopali po isti poti mimo Dikca do Liboj, kjer jih je čakal prevoz. Tovrstna srečanja so za mlade planince dobrodošla, saj spoznavajo vrstnike, se zabavajo, sodelujejo pri družabnih igrah, se gibajo na svežem zraku in dosežejo planinski cilj.

 

Planinsko društvo Tabor

Oglejte si tudi