Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Računalniški nasveti: Kako oblikovati preproste dokumente?

V sredo, 6. februarja 2019, je v Občinski knjižnici Prebold potekalo izobraževalno predavanje z naslovom »Račualniški nasveti: Kako oblikovati preproste dokumente?«. Domačinka Nejka Golič, ki je v knjižnici že redna gostja na področju tovrstnega izobraževanja, je s teoretične in praktične plati zbranim predstavila prednosti in slabosti oblikovanja, ki se ga lotevamo sami.

Oblikovanje preprostih dokumentov je predstavila na primeru vabil, ki jih kot posamezniki, društva ali organizacije oblikujemo vsakodnevno. Pri tem naredimo manjše ali včasih tudi večje napake, ki pa se jih večkrat zaradi pomanjkanja znanja ali časa ne zavedamo. Nejka je izpostavila, da za takšno oblikovanje v resnici ne potrebujemo samo dobrega predstavljanja in zmožnosti vizualne postavitve, temveč moramo poznati pravilno zapisovanje besedil ter dodatna pravila o pisavah, barvah ter postavitvah. Ta pravila so nam, ravno zaradi interneta, omogočena na vsakem koraku.

V zadnjem delu predavanja se je z zbranimi sprehodila skozi brezplačen spletni program, ki vsem po svetu omogoča lažje oblikovanje preprostega promocijskega materiala. Udeleženci so bili nad programom navdušeni in so že obljubili, da se ga bodo lotili tudi v svojem poklicnem oziroma osebnem življenju.

Besedilo: Nejka Golič
Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi