Logo MojaObčina.si
JUTRI
29°C
14°C
TOR.
30°C
15°C
Oceni objavo

Zakonski jubilanti

Na binkoštno nedeljo, 19. maja 2024, smo v šmarski župniji obhajali praznik zakonskih jubilejev.

Dopoldansko zahvalno sv. mašo smo pri sv. Martinu obhajali letos v prisotnosti  17. parov: 10 let zakona so obhajali 4-je pari, 20 let zakona - 1 par, 25 let zakona - 2 para, 30 let zakona - 2 para, 40 let zakona - 2 para, 50 let zakona - 5 parov in 60 let zakona - 1 par

»... Vaša življenjska pot je vaše pričevanje vrednot, ki so pomembne za življenje: spoštovanje, ljubezen, zvestoba,...« ... je dejal župnik g. Marko Mohor Stegnar. To praznovanje je na poseben način povzdigoval tudi binkoštni praznik, saj jih je prav sv. Duh napravil za moža in ženo, ki jih je vodil in spremljal v njihovem življenju. » Že pred sv. mašo je bilo v vaših očeh videti iskrico ljubezni, ki vsakodnevno greje vaša srca...« je še dodal. Ob vstopu v cerkev pa je zagotovo marsikdo lahko tudi podoživel svoj poročni dan.

Lepoto in slovesnost bogoslužja so dvigale ubrane pesmi domačih animatorjev, zbrana molitev, ter sodelovanje jubilantov. Po končani slovesnosti je sledilo še krajše druženje pred mežnarijo.

Moderen čas žal spreminja pogled v družbi tudi na pomen sv. zakona, zato so zakonski jubilanti prvi, ki nam s svojim zgledom pokončne drže pričujejo lepoto skupnega življenja in sobivanja. Letošnjim jubilantom čestitamo in naj jih Bog še naprej blagoslavlja in vodi.  

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi