Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pri sv. Roku na Felič Vrhu

V cerkvici v zaselku, ki je le streljaj oddaljen od Javorja, je bogoslužje le nekajkrat na leto. To nedeljo, 18. avgusta, smo skupaj z romarji, javorskimi in šmarskimi farani počastili god zavetnika sv. Roka.

 

V mašnem nagovoru nas je šmarski župnik g. Marko Mohor Stegnar spomnil na Jezusove besede, ki pravijo, da je pot, resnica in življenje. »Bodimo zvesti resnici!« nas vabi pridigar in nadaljuje, da ko sprejmemo in govorimo resnico ni nujno, da bomo lepo sprejeti, saj lahko od nasprotnikov pričakujemo težave in celo razdore. Sami se imamo možnost odločiti med resnico in prirejenimi podatki, a kljub vsem vsemu nas Jezus vabi, da ostanemo stanovitni, pokončni in se držimo resnice, ki nas edina osvobaja.

 

Že od daleč je bilo slišati pritrkovanje zvonov iz katerih so Šmarski pritrkovalci izvabljali lepe melodije in nas vabili k slovesnosti. Zares lepo število častilcev sv. Roka se nas je udeležilo te slovesnosti; navkljub majhnemu svetišču, jih je kar nekaj spremljalo bogoslužje tudi zunaj. Zbrana molitev in ubrano ljudsko cerkveno petje pa sta še dodatno polepšali slovesnost.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi