Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

ZMAGA NA PRVI TEKMI, PORAZ NA DRUGI

RD HERZ ŠMARTNO : RK RADEČE PAPIR NOVA                           30 : 28 (15 : 15)


Šmartno pri Litiji (15.09.2018), Dvorana Pungrt, gledalcev: 200, sodnika: Žan Pukšič in Miha Satler, delegat: Robert Krašna.


Herz Šmartno:
M. Sadar (0 obramb), Ribarič 4, Cirar 6, Je. Žižek, Justin 6, Bahovec 4, Zobarič, Rozina, Muratovič (14 obramb), Ju. Žižek, Sadar, Avsec 1, Jerina 2, Močnik 3, Žurga 4, Kukovica (0 obramb). Trener: Filip Gradišek.

Radeče Papir Nova: Stegne 1, Hrovat 1, Koritnik 2, Kaučič 8, Klinar (11 obramb), Zakošek 4, Ivančič 3, Savanović, Potočnik 1, Ernestl 8. Trener: Uroš Privšek.

Sedemmetrovke: Herz Šmartno 2 (2), Radeče Papir Nova 2 (0).

Izključitve: Herz Šmartno 6 minut, Radeče Papir Nova 4 minute.

Diskvalifikacije: Matic Stegne (Radeče) 60. minuta – rdeč karton

 

Na prvi tekmi v sezoni smo videli izenačeno srečanje, v katerem so domači na koncu uspeli doseči prvo zmago. V prvem polčasu povsem izenačena tekma, dobro sta branila oba vratarja, pri domačih Muratovič in pri gostih Klinar. Kakor je potekalo srečnaje, tako je kazal tudi rezultat na koncu polčasa, izenačeno 15:15. V drugem delu so povedli gostje, vendar je domača ekipa z boljšo obrambo rezultat preobrnila v svojo korist, ter v zelo izenačeni tekmi na koncu tudi zmagala z razliko dveh zadetkov. Pred domačo publiko se je v šmarski ekipi predstavilo nekaj novih obrazov, kateri so se priključili članom iz mladinske selekcije. Prvič je za šmarsko ekipo zaigral tudi posojeni igralec iz Dola, Gašper Zobarič.


RK KRŠKO : RD HERZ ŠMARTNO                                 37 : 21 (18 : 9)

Krško (22.09.2018) – Šolski center Krško, sodnika: Dominik Majer in Boštjan Žitnik, delegat: Janko Požežnik.


Krško:
Romih 6, Glogovšek 2, Dular 3, Škafar 1, Sobotič 1, Dragan 7, Glaser 3, Kastelic 1, Rantah 2, Novak, Mlakar 4, Vovk 1, Ban 6, Blaževič, Škalički, Kodrič. Trener: Uroš Šerbec.

Herz Šmartno: M. Sadar, Žižek, Ribarič 3, Škrabanja, Cirar 1, Justin 6, Bahovec 2, Zobarič 1, Rozina 1, Muratovič, A. Sadar, Avsec 3, Jerina, Močnik 4, Kukovica, Žurga. Trener: Filip Gradišek.

Sedemmetrovke: Krško  4 (4), Herz Šmartno  2 (2).

Izključitve: Krško  8 minut, Herz Šmartno  6 minut.

Diskvalifikacije:

 

Krčani, ki so v uvodni tekmi 1. B DRL tesno klonili proti Grosist Slovanu, so v soboto odigrali še drugo domačo tekmo v tej sezoni. V goste je prišla ekipa Herz Šmartnega, ki je še lansko sezono nastopala v NLB ligi. Šmarčani so v tekmo krenili solidno in Krčanom parirali le do 10.minute. Varovanci Uroša Šerbca so namreč naredili delni izid 7:0 in prišli do prednosti +6 (10:4). Kasneje so še nekoliko bolj povišali prednost, ta je v 26. minuti znašala že +9  (16:7) ter na odmor odšli z izidom 18:9.

Drugi polčas je bil zelo podoben prvemu, saj so domači rokometaši v 42. minuti z delnim izidom 5:0 povišali vodstvo na +11 (25:14). Nato je sledila igra »gol za gol«, za konec pa so Krčani z nekaj zaporednimi goli dobili tekmo z rezultatom 37:21. Pri domačih je s sedmimi goli blestel Andraž Dragan, enega manj sta dodala še Mitja Romih in David Ban. Pri gostih pa je šest zadetkov vknjižil Andraž Justin. Obe ekipi sta imeli precej razpoložene vratarje, saj sta pri Krškemu Domen Škalički in Jure Blaževič zbrala vsak po 10 obramb. Pri gostih je sedem strelov zaustavil Midhad Muratovič, Luka Kukovica pa šest strelov. Za nameček je eno obrambo zbral tudi Maks Sadar.

Povzeto iz ŠD ŠPORT / novinar Dominik Pekeč



Oglejte si tudi