Oceni objavo

Razvojni center Srca Slovenije objavlja RAZPIS za pridobitev/podaljšanje pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Srce Slovenije

za leto 2023, ki je vzpostavljena po modelu Izvorno slovensko in članica Mreže KBZ Izvorno slovensko.

S kolektivno blagovno znamko Srce Slovenije poudarjamo in izpostavljamo prepoznavnost ter kakovost pridelkov in živilskih izdelkov, rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja ter vodenih doživetij in njihovih ponudnikov na območju podeljevanja pravice do uporabe KBZ Srce Slovenije.

Za pridobitev pravice do uporabe KBZ Srce Slovenije se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe s sedežem na območju občin Srca Slovenije (Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Šmartno pri Litiji), ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:

• so pridelani oz. proizvedeni, opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih na območju občin Srca Slovenije,

• so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen in trajnosten način,

• celotna proizvodnja (nabava živil in gradiv ter storitev) in prodaja sta sledljivi,

• zagotavljajo ustrezno visoko kakovost,

• izvor-poreklo idej, gradiv, živil, vzorcev, postopkov izdelave izdelkov oz. izvedbe storitev mora biti vsaj 70 % iz območja, ki ga pokriva KBZ Srce Slovenije oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če gradiv oz. živil za določene izdelke/storitve ni mogoče zagotoviti v Sloveniji, nosijo pa močno zgodbo opredeljenega območja,

• rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območje podeljevanja pravice do uporabe KBZ in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino ter umetniški vtis območja,

• vodena doživetja omogočajo izjemne izkušnje lokalnega / regionalnega okolja, ki temeljijo na naravnih vrednotah in kulturni dediščini ter življenju na območju Srca Slovenije, udeležencem pa omogočajo osebnostno rast in nepozabno doživetje,

• so opremljeni s celostno komunikacijsko podobo (embalaža, etiketa), zgodbo, sloganom v slovenskem in angleškem jeziku, (navodili za uporabo) in ceno – primerni za na prodajno polico.

Ocenjevanje prehranskih in rokodelskih izdelkov ter ocenjevanje vodenih doživetij je za prebivalce občine Šmartno pri Litiji brezplačno. Prijavijo lahko do pet (5) izdelkov, pri čemer se serija izdelkov šteje kot en (1) izdelek.

Termini ocenjevanj v letu 2023:

Ocenjevanje pridelkov in živilskih izdelkov bo potekalo 13. 10. 2023 med 9.00 in 12.00 v prostorih Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija.

Rok za prijave: 6. 10. 2023.

Izdelke dostavite za ocenjevanje 12. 10. 2023 med 9.00 in 15.00 v prostore Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija oz. se s koordinatorjem dogovorite s koordinatorjem za drug termin dostave.

Za ocenjevanje dostavite dva (2) primera pridelkov in živilskih izdelkov. Razvojni center Srca Slovenije lahko zadrži izdelke za potrebe predstavitev in promocij.

Ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja bo potekalo 13. 10. 2023 med 12.00 in 15.00 v prostorih Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija.

Rok za prijave: 6. 10. 2023.

Izdelke dostavite za ocenjevanje 12. 10. 2023 med 9.00 in 15.00 v prostore Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija oz. se s koordinatorjem dogovorite s koordinatorjem za drug termin dostave.

Za ocenjevanje dostavite en (1) primer rokodelskega izdelka. Razvojni center Srca Slovenije lahko zadrži izdelke za potrebe predstavitev in promocij.

Ocenjevanje vodenih doživetij bo potekalo 3. 11. 2023.

Rok za prijave: 27. 10. 2023.

Koordinator ocenjevanja vam bo javil uro - kdaj vas bo obiskala Strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila vodeno doživetje.

Obrazce za prijavo na razpis najdete na spletni strani Razvojnega centra Srca Slovenije: https://srce-slovenije.si/kolektivna-trzna-znamka-srce-slovenije/razpis-za-pridobitev-certifikata-kakovosti/.

Za podrobne informacije in pomoč pri prijavah so na voljo koordinatorji:

· Pridelki in živilski izdelki: Tina Pregel, 01 89 62 714, tina.pregel@razvoj.si

· Rokodelski izdelki: Tina Vatovec, 01 89 62 713, tina.vatovec@razvoj.si

· Vodena doživetja: Mojca Hauptman, 051 312 739, mojca.hauptman@visitlitija.si

Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost in prepoznavnost ponudbe z lokalno dodano vrednostjo certificirane s KBZ Srce Slovenije.

Oglejte si tudi