Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Prinesi mi rože

»… Ko boš prišel, zmeraj prinesi mi rože, pa naj bo maj, naj bo sanjavi september…« pravi pesem glasbenika Borisa Kovačiča, ki jo je v originalu prepevala njegova žena Stanka. V izvedbi Okteta Valvasor se je v Kulturnem domu Šmartno odvila prireditev v počastitev spomina na glasbenika, ki izhaja iz Šmartna.
Člani okteta Valvasor, ki prihajajo iz Litije in Šmartna, so prvo tovrstno prireditev že pred meseci izpeljali v Litiji, to soboto 28. novembra, pa so jo ponovili še v Šmartnem. Na odru so se jim pridružili še pevci Manca in Darko Vidic, Alenka Krebs in Monika Fele, tamburaša Helena Vidic in Matevž Burja, trobentača Simon Černe in Matej Kravcar, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli Marko Krebs, Peter Pirc in Stanči Škarja. Niti prisrčnega večera je pletla napovedovalka Helena Hauptman.

Ta večer so se nam nastopajoči predstavili s pesmimi Borisa Kovačiča; Prinesi mi rože, Vsi mladi fantje, Moje sanje sanje najine, Kitara, z Venčkom Kovačičevih uspešnic in z mnogimi drugimi, med njimi tudi s kakšno z ljudskim pridihom: Tri planike, Zvezde na nebu žare,… Ob koncu je Jože Vidic, ki je tudi umetniški vodja Okteta Valvasor, na oder pripeljal s šopkom rož še Stanko Kovačič. V zahvali za čudovit večer se je ga. Stanka zahvalila tudi vsem glasbenikom ter poslušalkam in poslušalcem glasbe njenega moža, saj ga s tem ohranjamo v lepem glasbenem spominu.

 

Da je še kako živa glasba Borisa Kovačiča tod v šmarski dolini, je bil dokaz polna dvorana poslušalcev, glasbenih sladokuscev različnih generacij, mladih,… Pa po videnem in slišanem se vsi strinjamo skupaj z besedami obiskovalke večera, da bi ji bilo žal za izgubljen lep, mil in dragocen večer, ko bi izvedela, kako lepo je bilo tu v Šmartnem.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi