Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Začela se je licitacija božičnih drevesc

Za praznično podobo Staretovega trga je tudi letos prav posebna zgodba. Središče Šmartna so zavzele smrečice, ki so jih po lastnem navdihu okrasila društva, zavodi in organizacije, ki pomembno gradijo in bogatijo kulturno, družbeno in civilno sfero Občine Šmartno pri Litiji. Tematika letošnje okrasitve je »optimizma poln pogled v prihodnost«, posamezna društva pa so na smrečicah pustila svoj izvirni pečat, predvsem pa so poskrbela, da je decembrsko vzdušje zaživelo v znamenju povezovanja in solidarnosti.

S 17.1.2021 dnem pa se začenja drugi del zgodbe - licitacija smrečic, ki bo potekala do ponedeljka, 31. januarja 2022. Zbran denar za posamezno smrečico bo romal na račun društva ali organizacije, ki je smrečico okrasilo.

Kako sodelovati?

  • Prek FB: na strani Turizem Šmartno pri Litiji pod izbrano fotografijo smrečice v objavi zapišite vsoto, ki jo želite donirati.

  • Na oglasni deski pred TIC-om na Staretovem trgu 25. Vsote z oglasne deske bomo prenesli na FB in obratno.


Izklicna cena je 60 EUR. Spremljajte licitacijo, saj se lahko zgodi, da kdo za vami ponudi še večjo vsoto.

Licitatorje, ki bodo ponudili zadnjo ceno kontaktiramo in se dogovorimo za prevzem smrečice.

Pri prazničnem okrasu Šmartna so letos sodelovali Društvo invalidov Litija – Šmartno, Društvo diabetikov Litija - Šmartno, Osnovna šola Šmartno, Dom Tisje, Društvo upokojencev Šmartno, KUD Vajkard, Vinogradniško društvo ŠTUC, KD Tamburaški orkester Šmartno, KLIŠE, Društvo za razvoj podeželja LAZ, PGD Šmartno pri Litiji, Vrtec Ciciban in Pevsko društvo ZVON. S sodelovanjem na licitaciji lahko podprete njihovo delovanje.

Letošnjo licitacijo za dober namen je omogočila Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Javnim zavodom Bogenšperk. Kot v preteklem letu, tudi letos sodelujemo s podjetjem Zeleno drevo, ki drevesca vzgaja na naraven način, brez kemičnih sredstev in poskrbi, da ta ob koncu praznikov ne romajo na odpad, ampak gredo nazaj v nasade in tam rastejo do naslednjega decembra.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Oglejte si tudi