Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Nedelja zakonskih jubilejev

Sončno nedeljsko jutro 28. maja, je naznanjalo lep in duhovno bogat dan. K dopoldanski slovesni sv. maši, so bili v Šmartno tokrat vabljeni zakonci, ki letos obhajajo okrogle zakonske jubileje.

Ob slovesnem pritrkovanju se je letos pred mežnarijo zbrala lepa množica jubilatov; 20 parov - od 10 let, pa vse tja do 60 let skupnega življenja, je vkorakalo v slovesnem sprevodu v cerkev k sv. Martinu. Slovesno bogoslužje je vodil domači župnik g. Marko Mohor Stegnar. Ker je bila obenem tudi binkoštna nedelja, se je v nagovoru župnik Marko dotaknil delovanja sv. Duha v nas samih. V življenju je ogromno negotovosti in dvomov kaj se splača in kaj ne, strahov pred novimi obzorji, pred prihodnostjo. Tako je bilo tudi z zakonci; a ker so verjeli drug v drugega, so naredili življenjski korak in obenem povabili zraven še Boga. Tako je sv. Duh zagnal v njih novo moč in jim dal nov veter v jadra skupnega življenja. V življenju so ničkolikokrat sklepali roke, k molitvi in prošnji po blagoslovu v življenju, pri otrocih, družini, delu... Za sadove življenja se danes zahvaljujete sami, vaše družine in cela župnija.

Ubrano petje in zbrana molitev je lepšala slovesno bogoslužje. Ob koncu slovesnosti pa smo bili deležni tudi slovesnega blagoslova z relikvijami blaženega Alojzija Grozdeta. 

Zakonska ljubezen med ženo in možem je lep primer delovanja sv. Duha v nas, ko nas različnost vsakega posameznika v skupnem življenju dela močne, klene in nepremagljive. Da bi bilo tudi v prihodnje veliko takšnih zakoncev; deklet in fantov, žena in mož, ki se bodo odločali za skupno pot. Pa brez skrbi, na tej poti življenja ne boste bili sami....

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi