Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Nova kapela v Domu Tisje – Črni Potok

Na velikonočni ponedeljek, 10. aprila popoldan, smo se zbrali v Domu Tisje v Črnem Potoku, na slovesnosti blagoslova nove kapele tamkajšnjega doma starejših občanov.

Slovesen blagoslov je opravil domaši šmarski župnik g. Marko Mohor Stegnar ob somaševanju duhovnega pomočnika g. Vinka Malovrha. V nagovoru je župnik Marko izpostavil kako pomembno je, da je kapela dosotopna vsem in je v središču med stanovalci. Križ, ki je tudi središče kapele nas opozarja, da se je Jezus daroval za nas, a obenem je znamenje njegove zmage nad smrtjo. Ob tabernaklju, kjer bo Jezus imel svoje stalno mesto, stoji kip Marije Brezmadežne. »... Jezus in Marija nas čakata in potrebujeta le otroško, preprosto in čisto srce.« Tu bo lahko vsak v molitvi in prošnji odložil breme svojih tegob in skrbi pred Njiju na oltar, pa vendar se bo lahko z Njima tudi veselil srečnih in lepih trenutkov.

Nova kapela se nahaja na sredini doma, kar je ugodnejša in dostopnejša lokacija za vse oskrbovance. Za postavitev te kapele gre zahvala v prvi vrsti vodstvu doma za posluh, usmiljenki sestri Lizi Nrecaj za pobudo, vodenje projekta in končno ureditv prostora, zakoncema Mohar iz Šmartna za izdelavo klopi, novega podstavka za Marijin kip,...  Polna kapela, ter hodnik in atrij pred njo je bil ta dan poln oskrbovancev doma in nekaterih svojcev. Slovesnosti se je udeležila tudi direktorica doma ga. Irena Špela Cvetežar, nekateri zaposleni, predstojnica Hčera krščanske ljubezni  (Usmiljenke) s. Francka, s. Liza in drugi. Za lepo petje so poskrbeli članice in člani župnijskega zbora Sv. Martina iz Šmartna.

V Domu Tisje je redna duhovna oskrba in že vrsto let vsako soboto tudi sv. maša, kar je velike pohvale vredno. Verjamem, da bo dostopnejši prostor vsem oskrbovancem sedaj še bolj služil in ga bodo po svoji želji in potrebi lahko še večkrat obiskali.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi