Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Lutkovna predstava Najprisrčnejši velikan

V petek, 16. 6., je pisana druščina lutk v družbi velikana in napovedovalke, v Domu Tisje, odigrala predstavo "Najprisrčnejši velikan". Lutkovna predstava je nastala na podlagi istoimenske slikanice svetovno priznane škotske avtorice Julie Donaldson. V glavni vlogi nastopa velikan z najbolj razcapano srajco in ponošenimi sandali. V mestu se odpre nova trgovina in odloči se za nakup imenitnih oblačil. Počuti se bistveno bolje in verjame, da je najbolj imeniten velikan v mestu. Na poti domov sreča različne živali, ki potrebujejo njegovo pomoč. Žirafi, ki smrka, podari kravato, mišim za prebivališče podari čevlje, saj jim je pogorela hiša,... Na koncu spet postane razcapani velikan.

Zgodba govori o medsebojni pomoči in nesebičnosti, o zadovoljstvu, dobroti, sočutju, solidarnosti in prijateljstvu. Spodbuja priložnost za pogovor o temah, ki so velikokrat spregledane, vendar hkrati nujno potrebne, da otroci postanejo nesebični, prijazni in sočutni posamezniki.

Zgodbi smo dodali še nekaj likov, tako da je vsak imel svojo vlogo. Nastopali so: velikan, napovedovalka, prodajalka, kuža, kozel in koza, zajec in zajkla, miši, dve lisici, dve raci, lenivka, medved, ptica, žirafa in žaba. Učenke in učenci neobveznega izbirnega predmeta umetnost, so lutke sešili iz filca in blaga. Starejši so se razveselili obiska in predstave. Učenci so po predstavi odšli med občinstvo in starejšim pokazali lutke tudi od blizu.


(vir: os-smartnolitija.si)

Oglejte si tudi