Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

DANES
18°C
-1°C
JUTRI
20°C
2°C
Deli
953

Glasbeno obarvani večer

V soboto 26. maja smo se ljubitelji zborovskega petja zbrali na biseru naše občine; na gradu Bogenšperk, kjer so člani Pevskega društva Zvon organizirali pomladni koncert.

 

Člani zbora Zvon so nas ta večer s pesmijo popeljali s prelepimi slovenskimi ljudskimi in umetnimi pesmimi po naši lepi deželi. Za Zvonaše velja, da jim je pesem kot misel, pot, trenutek in spoznanje, ki jim bogati življenje. Kat znajo le oni, so nas presenetili tudi tokrat s svojim bogatim repertoarjem. Zbor deluje pod vodstvom Marije Celestina.

Letos so v goste povabili članice in člane Mešanega pevskega zbora Lipa iz Bazovice pri Trstu. Njihov repertoar obsega bogato zbirko sakralnih in posvetnih skladb slovenskih in tujih avtorjev. Nastopajo samostojno, kot tudi v sodelovanju z drugimi zbori na raznih prireditvah in revijah na Tržaškem, v Furlaniji - Julijski Krajini, ter v Sloveniji in drugod po Evropi. Zbor s skoraj 120 letno tradicijo deluje pod vodstvom priznane pedagoginje in pianistke Tamare Ražem Locatelli.

 

S svojim prvim nastopom na sploh, so nas ta večer počastili tudi fantje, ki so si nadeli ime Hudomišniki. Zbor je nastal iz moške sekcije bivšega zbora Cum anima. Vse člane Moškega zbora med seboj veže veselje do petja, dobra energija in mladostna razposajenost. Predstavili so se nam s pesmijo pod vodstvom zborovodkinje Lavre Zupančič.

 

»Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca!« sta nam za popotnico v preostanek večera prišepnila povezovalca večera Maja in Davor. Ta večer smo dihali glasbo; z njo lahko povemo mnogokrat več, kot z besedo. Glasba nas, povezuje, plemeniti, razkrije naše razpoloženje, razveseljuje,…, in prav tak je bil tudi ta večer.

 

Uroš Pušnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi