Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

JUTRI
15°C
6°C
PON.
17°C
10°C

90 let Pgd Jablanica

Pred 90. leti se je začela pisati zgodovina gasilstva tudi v Jablaniški dolini. V teh desetletjih so se gasilke in gasilci tod v teh krajih izvrševali varstvo pred požari, pomoči pri ujmah, pri prometnih in v naravnih nesrečah, ter drugih tehničnih neprilikah. Sodobni časi pa so nam prinesli potrebo po neprestanem izobraževanju, dopolnjevanju in modernizaciji gasilske opreme in njihovih objektov.

 

Ponosni Jablaniški gasilci so v zadnjem desetletju zgradili nov in sodoben gasilski dom, njihov vozni park je pomladila nova avtocisterna GVC 16/25, ob letošnjem jubileju pa so zamenjali 40 let star prapor še iz časov prejšnje države z novim, zakonodaji ustreznim, gasilskim praporjem.

 

Poleg tovarišev gasilcev iz GZ Šmartno pri Litiji, so se slovesnosti udeležili Šmarski župan g. Rajko Meserko, GZ Slovenije sta zastopala g. Slavko Jalovec in g. Klemen Repovž, domačo GZ predsednik g. Marjan Janežič, ter poslanec DZ g. Boris Doblekar. Prevzema novega praporja se je udeležilo lepo število obiskovalcev, donatorjev, sponzorjev in dobrih ljudi, ki so pomagali pri finančnih sredstvih. Blagoslov prapora je opravil g. Janez Kvaternik, v kulturnem programu pa so nastopile pevke Pevskega zbora Laz.

 

Ponosni na svoje plemenito delo je v nagovoru izpostavil predsednik PGD Jablanica g. Mitja Jerin in dodal, da so veseli novih mladih, ki prihajajo v njihove vrste, se učijo in izobražujejo, ter nadaljujejo poslanstvo svojih dedov, nov prapor pa bo vsem v ponos. Ob jubileju so se voščilom pridružili tudi drugi gostje, vsem sponzorjem in donatorjem pa so se Jablaniški gasilci zahvalili za donacije, na nov prapor pa so pripeli tudi spominski trak. Zaslužnim posameznikom domačega društva so bila podeljena tudi priznanja.

 

Ponosni smo na gasilce v šmarskih dolinah in veseli vseh pridobitev, s katerimi si lahko pomagajo in olajšajo svoje delo, ali pa so v javnosti bolj prepoznavni.

 

Uroš Pušnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi