Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

IC GEOSS ORGANIZIRAL OKROGLO MIZO NA TEMO KOMUNIKACIJA MED DRŽAVLJANI GOSTUJOČE DRŽAVE IN MIGRANTI

V petek, 29. marca, je v organizaciji Izobraževalnega centra d.o.o. na Občini Litija potekal mednarodni strokovni posvet z naslovom “Potreba po oblikovanju skupne komunikacijske strategije med državljani gostujoče države in migranti”. Dogodek je potekal v okviru projekta ISLA - Celostni pristop k izmenjavi znanja o sistemih socialnega vključevanja priseljencev in vloga lokalnih organov EU, v katerem IC Geoss sodeluje kot projektni partner skupaj z organizacijami iz Hrvaške, Portugalske in Italije.
Projekt se osredotoča na vključevanje in obveščanje državljanov EU v procese odločanja na področju migracij. Na tokratnem dogodku je bila izpostavljena tema, kako spodbuditi komunikacijo med državljani gostujoče države in migranti. Projektni partnerji so tekom okrogle mize predstavili rezultate anketnega vprašalnika, ki je v vseh sodelujočih državah pokazal, da si vprašani državljani želijo več stika z migranti, vendar kot največjo oviro pri vključevanju migrantov v družbo vidijo njihovo nepoznavanje jezika. Rezultati so pokazali, da si vprašani želijo več dogodkov, kjer bi se lahko neposredno srečevali z migranti in sicer dogodkov v obliki neformalnih srečanj, kulturnih, kulinaričnih dogodkov. Projektni partnerji so predstavili tudi dobre prakse, kako v njihovih državah spodbujajo srečanja državljanov gostujoče države in migrantov.

 

Na dogodku so bili prisotni tudi gostje, ki so predstavili svoje izkušnje pri vključevanju migrantov v družbo in sicer predstavnici Zavoda za gluhe in naglušne, Ljubljana, predstavnica OŠ Tabor Logatec, izvedena pa je bila tudi interaktvina delavnica, na kateri so se gostje spoznavali med seboj in se učili medkulturnega dialoga in nenasilne komunikacije.

 

Vsem prisotnim se zahvaljujmo za udeležbo.

 

 

Oglejte si tudi