Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

UPSELL ali Krepitev potenciala srebrne ekonomije v vseživljenjskem učenju

Gibajmo skupaj! Stanovalci Doma Tisje Litija so se v družbi otrok iz sosednjega Vrtca Ribica udeležili športne delavnice »Gibajmo skupaj«, ki sta jo vodili Simona Pelko in Klavdija Zupančič.

S tem smo izvedli drugo delavnico v sklopu evropskega projekta UPSELL, kjer raziskujemo načine spodbujanja vseživljenjskega učenja starejših. V domskem Senior parku smo vadbene pripomočke povezali z zabavnim druženjem. Veseli nas, da smo lahko to priložnost izkoristili za medgeneracijsko povezovanje, saj ima mladostna razposajenost prav posebno moč. Krepitev vitalnosti starejših je pomemben cilj, ki ga zasledujemo pri našem delu. V sklopu projekta UPSELL smo tako razvili delavnice, kjer se eden izmed štirih modulov osredotoča na promocijo zdravega načina življenja. Namen modula je osvetliti naslednje principe srebrne ekonomije in aktivnega staranja: zagotavljanje boljšega dostopa do aktivnega življenja starejši  generaciji, promocija zdravega načina življenja med vsemi starostnimi skupinami ter boj proti starizmu in negativnim stereotipom starejših oseb. Verjamemo, da se uspeh vsakega projekta, ki želi opolnomočiti starejše in  ustvariti možnosti prenosa znanj na mlajšo generacijo, skriva ravno v medgeneracijskem sodelovanju.

Razlike med starostnimi generacijami, ki so opazne v številnih delih našega vsakdana, so le še ena izmed številnih priložnosti, kako ustvariti most med njimi. Prva naloga je, da pustimo ob strani stereotipe in napačne predstave, predvsem ko se pogovarjamo o starejši generaciji. Gradimo vezi s ciljem, da prenašamo znanje med generacijami, saj tako izboljšujemo življenje vseh nas.


Romana Volič  Vukadin

Oglejte si tudi