Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Izobraževalni center Geoss sodeluje v mednarodnih projektih

Izobraževalni center Geoss poleg izvajanja (ne)formalnih izobraževalnih programov za odrasle zadnje čase veliko pozornosti namenja tudi različnim projektom, ki razvijajo in spodbujajo vseživljenjsko učenje med različnimi ciljnimi skupinami, zlasti med ranljivimi (starejše osebe, podeželsko prebivalstvo, priseljenci, osebe z motnjami v duševnem razvoju, brezposelni, mladi, ki niso vključeni v redni izobraževalni sistem) pri katerih krepijo socialne, funkcionalne in digitalne kompetence, spodbujajo njihovo samostojnost ter osebno rast in jih učijo sodelovanja.

S ciljem, da prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja ranljivih odraslih, so bili uspešni na Erasmus+ razpisu, v sklopu programa Strateška partnerstva za izobraževanje odraslih, kjer bodo kot vodilni partner izvajali 35 mesečni projekt Družinsko izobraževanje MeTURA. Projekt se osredotoča na izboljšanje pogojev za samostojnejše življenje odraslih oseb z motnjami v duševnem razvoju. V aktivnosti bodo vključeni tudi družinski člani odraslih oseb z motnjami v razvoju ter izobraževalci in izvajalci andragoškega procesa vseživljenjskega učenja iz partnerskih držav (Združeno kraljestvo, Hrvaška, Italija in Slovenija).

Kot partnerji sodelujejo v programu Evropa za državljane pri projektu z naslovom Celostni pristop k izmenjavi znanja o sistemih socialnega vključevanja priseljencev in vloga lokalnih organov EU (ISLA), ki se osredotoča na vključevanje državljanov EU v procese odločanja na področju migracij. Znotraj programa Erasmus+ izmenjujejo dobre prakse v projektu Vrednotenje dediščine za majhne lokalne skupnosti (HE.CO), s ciljem krepitve kulturne dediščine v ekonomskem, socialnem, kulturnem in funkcionalnem smislu. Projekt Poustvarjanje Evropejcev skozi zgodovino, umetnost in kulturo (REHAC) pa poteka v okviru programa Erasmus+ strateška partnerstva za inovacije in izmenjavo dobrih praks, s ciljem učenja jezika in vključevanja na trg dela z uporabo učnih možnosti, ki jih ponujata kultura in umetnost.

Sodelovanje v mednarodnih projektih spodbuja razvoj področij, na katerih se projekti izvajajo, pomeni večjo prepoznavnost za okolje v katerem živimo, povezujejo se različni akterji, tudi medsektorsko, izmenjujejo se dobre prakse in iščejo inovativne rešitve. Če ste zaposleni na katerem od omenjenih področjih projektov, ali vas področje zanima in bi želeli izvedeti več o projektu, se obrnite na IC Geoss.

Povezave

www.ic-geoss.si/

Oglejte si tudi