Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Drugo srečanje partnerjev projekta MICROFUTURE v Bukarešti

Razvojni center Srca Slovenije se je 7. in 8. novembra 2023 udeležil 2. medregionalnega srečanja projekta MICROFUTURE v Romuniji.

Dogodka smo se udeležili partnerji iz Slovenije, Italije, Romunije, Švedske in Francije, skupaj s predstavniki javnega in zasebnega sektorja. Udeležba ključnih deležnikov predstavlja velik mejnik v nadaljnji implementaciji projekta MICROFUTURE – prihodnost mikrofinanciranja za večjo socialno vključenost.

Dogodka sta se udeležila tudi g. Vladimir Rovintescu iz Ministrstva za evropske sklade v Bukarešti in g. Silviu Ancuța, vodja regionalnega posredniškega telesa regije Ilfov v Romuniji, ki podpirata pobude projekta MICROFUTURE s področja mikrofinanciranja in socialnega podjetništva.

Razprave so vključevale študije primerov iz Romunije na področju mikrofinanc in socialnega podjetništva, njune povezave ter razprave o teritorialnih analizah, ki smo jih pripravile sodelujoče partnerske države. Primerjalne analize so poudarile raznolikost in kompleksnost tega področja v evropskem kontekstu.

Na njihovi osnovi smo prispevali k predlogom za oblikovanje prihodnjega sistema mikrofinanciranja, kjer smo razpravljali o pomenu izraza »odpornost v prihodnosti« in o potrebnih spremembah javne politike (tj. identifikacija pomanjkljivosti in rešitev, ki jih ponujajo dobre prakse).

Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport v zadnjih letih daje vse večji poudarek razvoju socialne ekonomije. Zanimajo jih modeli mikrofinanciranja in dobre prakse, ki bi jih lahko vpeljali v naše okolje. S projektom jim želimo zagotoviti podporo in pomagati pri uresničevanju ciljev, s spodbujanjem socialnega podjetništva, zaznavanjem priložnosti v uspešnih sektorjih, zmanjšanjem negativnih okoljskih vplivov ter ustvarjanju novih delovnih mest.

 

V kolikor želite več informacij o projektu nas lahko kontaktirate na anita.molka@razvoj.si ali pokličite na 01 8962 710. Spremljajte nas preko spletne strani projekta, na FB straniin Linkedin.

Oglejte si tudi