Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

UŽIVALI BODO ŽIVLJENJE

Pred nekaj dnevi je šestindvajset članov Območnega društva invalidov Dravinjske doline prisluhnilo predavanju Uživajmo življenje. Predaval je James M. Tomazin general manager z licenco toheal.
Najprej so izvedli senzomotorni test. Stoje so upogibali kolena tako, da so bila stopala na tleh. S tem testom so ugotovili ravnovesja v  telesu. Leva in desna polovica telesa naj bi bili v ravnovesju. Za naše telo zelo pomembne so naše mišice. Bolečine v njih nastanejo zaradi zategnjenosti. Zato je  potrebno naše mišice sproščati. Zelo pomembne so vaje za podaljševanje mišic. Da bi uživali življenje brez bolečin, je potrebno poskrbeti za naš imunski sistem, ki je edini rešitelj pred trajnimi bolečinami. Najpomembnejši dejavniki za življenje so: pravilno dihanje skozi nos s prepono, zadostno pitje čiste vode brez klora, zdrava hrana, naravna oblačila, druženje z ljudmi dobre volje. Vsaka sprememba terja svoj čas, pozornost, določeno energijo in učenje. Spremembe v življenju naredimo v majhnih korakih. Da nam sprememba preide v navado  pa potrebujemo 90 dni. Seveda so izvedeli še veliko koristnih napotkov.


Člani ODI so z zanimanjem spremljali predavanje in se ponovno zavedli, da se je  za svoje zdravje  vredno potruditi. Jamsu se zahvaljujejo za izčrpno predavanje in pomembne nasvete, da bodo lahko uživali v življenju brez bolečin.


Olga Pančič

Oglejte si tudi