Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Po strokovno znanje v Gastuž

 

Dijaki Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče, smer gastronomsko-turistični tehniki, so sredino dopoldne preživeli v najstarejši gostilni na Slovenskem – v Gastužu. Prav v tednu restavracij, med vseslovensko akcijo za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, so pripravljali in pokušali jedi s chefom kuhinje Sergejem Gašparičem. V tišini in lepoti Žičke kartuzije so imeli priložnost spoznati skrivnosti samostanske kuhinje in nato sodelovati pri pripravi bogatega kulinaričnega izbora jedi ter tako pridobiti praktična znanja z gastronomskega področja zunaj šolske kuhinje. Aktivnost je dokaz, da šola sledi viziji, da si teorija in praksa podata roko prav v lokalnem okolju. Hkrati so uresničevali cilje iz celoletnega projekta Živimo dediščino Žičke kartuzije.

Polona Arbajter Očko

Fotografije: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.778905048832687.1073741838.296386213751242&type=1

 

Oglejte si tudi