Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Leto je naokoli – v nedeljo bomo spremljali že 2. Konjiški maraton.

660 prijavljenih tekačev, v primerjavi z lanskimi 550, bo v nedeljo čakalo na start 2. Konjiškega maratona, ki bo točno opoldne na konjiški mestni ploščadi na Mestnem trgu. Središče Slovenskih Konjic bo oživelo že prej, spremljevalni program namreč pripravljajo že od 10.30 naprej.
Pestro na Mestnem trgu

Na maratonsko pot bosta tekače z besedami pospremila vodja konjiškega TIC-a Tjaša Kangler in strokovni komentator Peter Kavčič. Že od 10.30 naprej bo za glasbo skrbel DJ Jure z Radia Rogla, tik pred zdajci pa bodo maratonce ogreli stari znanci Konjiškega maratona, rokerji Take off. Povezovalca bosta ves čas tekmovanja spremljala dogajanje na progi. V startno-ciljnem prostoru bo možno tudi testiranje tekaške obutve in drugih športnih pripomočkov. Ekipa Konjiškega maratona pa še vedno skriva nekaj presenečenj za obiskovalce.

 

Dobrodelni teki

»Tekaško razpoloženih pa bo letos na konjiškem Mestnem trgu še več, saj smo poleg 10- in 21-kilometrske proge dodali dva krajša dobrodelna teka, Tek šolarjev in Tek občanov,« razlaga idejni vodja Konjiškega maratona, Anton Noner. Tek šolarjev (ob 15. uri) je tek osnovnošolcev po triadah – tečejo na 450, 600 in 1000 m, Tek občanov (ob 16. uri) pa je tek vseh ostalih tekaških interesentov na 1000 m. Slednji bodo z delom vsake prijavnine, ki znaša 5 evrov, prispevali v šolski sklad Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče, osnovnošolci pa za šolske sklade konjiških, zreške in oplotniške osnovne šole.


Na progi in v Zrečah

Tekmovalce bodo že na progi spodbujali harmonikarji iz Glasbene šole Banovšek, letošnja novost pa je tudi zabavni oder ob progi v Zrečah pri trgovskem centru Spar. Obiskovalce, navijače in tekmovalce bo zabaval Ansambel Žvižg od 11. ure naprej. 

Oglejte si tudi