Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Ali ženske znajo z žogo?

Ženski košarkarski klub Konjice je prostovoljno, nepridobitno in samostojno združenje košarkaric, košarkarskih delavcev in delavk ter ljubiteljev in ljubiteljic košarke, ki združuje, vključuje in povezuje članstvo z namenom izvajanja košarke kot zdravega načina življenja.

Aktivno delovanje ženske košarke v Slovenskih Konjicah najde svoje začetke v letu 1967 ko se ustanovi ženska sekcija košarke v okviru tedanjega košarkarskega kluba Konjice.Z večjimi in manjšimi uspehi je klub deloval pod moškim delom  vse do 2007 ko se je ustanovil Ženski košarkarski klub Konjice kot samostojno društvo.

S tem je klub dobil temelje za nove uspehe in še uspešnejše delovanje.  

 

Načelo našega kluba je politika majhnih korakov s katerimi želimo našim igralkam zagotoviti najboljše pogoje pri izpolnjevanju njihovih ciljev. 

 

Skozi košarko želimo mladim omogočiti zdrav način preživljanja prostega časa, zbujati duh tekmovalnosti in ekipnega dela ter jih tako pripraviti na izzive katere nam prinaša življenje.

 

Skozi pregled največjih uspehov mlajših kategorij kluba ugotavljamo da dosegamo rezultate katere nam zavidajo tako doma kakor tudi preko naših meja. Ob tem ne smemo pozabiti da rezultate kluba  spremlja tudi šola kjer te iste igralke dosegajo dobre rezultate v okviru šolskih tekmovanj in učnega uspeha.

 

Vljudno vabimo vse deklice in dekleta da se nam pridružijo kakor tudi ostale zainteresirane in tako skupaj ustvarimo pogoje za nadalnje uspehe.

 

 

Oglejte si tudi