Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Projekt Jumicar na treh osnovnih šolah

Na osnovnih šolah Ob Dravinji, Pod Goro in Loče so pripravili dogodek Jumicar, ki ga je financirala Občina Slovenske Konjice. Program Jumicar otroke poučuje, kako se vesti v prometnem okolju tako, da so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke na način, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu.

Namenjen je otrokom druge triade osnovne šole. Otroci se preizkusijo v vožnji z mini avtomobilčki, ki imajo prave bencinske motorje. Mini avtomobilček vsebuje vse elemente pravega vozila, od varnostnega pasu, zavornega pedala in pedala za plin. Program je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu, ki traja približno eno uro, se otroci seznanijo s prometnimi znaki in predpisi, vse to pa utrdijo v praktičnem delu, ki je otrokom najljubši. Praktični del se odvija na poligonu, kjer je postavljenih več križišč in prometnih znakov. Promet na poligonu nadzoruje več za to usposobljenih strokovnjakov, ki otroke opozarjajo na napake in jim razložijo, kako ravnati v določenih situacijah.

Otroci na vseh treh konjiških osnovnih šolah so program zelo veselo sprejeli in uživali v postavljenem prometnem okolju.


Oglejte si tudi