Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe za statično sanacijo in obnovo OŠ Pod goro

Župan Darko Ratajc je v imenu občine podpisal gradbeno pogodbo za statično sanacijo in obnovo OŠ Pod goro Slovenske Konjice. Izvajalec del bo podjetje Makro 5 gradnje d.o.o. iz Kopra.

Izvedla se bo statična sanacija in obnova šole Pod goro v skladu s projektno dokumentacijo, pri kateri se bodo upoštevali okoljski vidiki v skladu z Uredbo o zelenem javnem naročanju. Vrednost pogodbenih del znaša 3.403.726,11 evrov (z DDV).

Investicijo sofinancira RS Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport na podlagi prijave Občine Slovenske Konjice na Javni razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021–2024. Znesek sofinanciranja znaša 1 mio evrov, razliko pa bo zagotovila občina v proračunskih letih 2023 in 2024. Izvajalec je bil izbran kot najugodnejši ponudnik za izvedbo predmetnega javnega naročila, ki je bil septembra objavljen na Portalu javnih naročil. Projektno in tehnično dokumentacijo DGD in PZI je izdelalo podjetje TMD INVEST d.o.o. junija letos.

Dela se bodo na šoli začela 6. 2. 2023 oz. takoj po izselitvi prostorov v času zimskih šolskih počitnic. Prenova pa se bo končala do 31. 5. 2024. Nadomestni lokaciji za izvajanje pouka v času obnove bosta nekdanji vrtec Slomškova in Župnijski dom. Glede na to, da se izvaja statična sanacija in obnova starega dela objekta OŠ Pod goro, bo izvajalec del prilagodil dinamiko izvajanja gradbenih del tako, da bo iz obstoječe kotlovnice v času gradnje zagotavljal nemoteno ogrevanje ostalega dela šole, Glasbene šole v mansardi ter Športne dvorane Slovenske Konjice do zaključka spomladanske kurilne sezone leta 2023. Prav tako bo prilagodil dinamiko izvajanja gradbenih del tako, da bodo do začetka jesenske kurilne sezone leta 2023 izvedena vsa tista dela, ki bodo zagotovila ponovni zagon obratovanja kotlovnice za ogrevanje ostalega dela šole, Glasbene šole v mansardi ter Športne dvorane Slovenske Konjice.

Oglejte si tudi