Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Planinci na kolesarski tudi po Primorju

Kolesarji turno kolesarske sekcije konjiških planincev so za otvoritev sezone v soboto, 17. februarja, izbrali "sončno" Primorje, v upanju, da se umaknejo hladnejšemu celinskemu podnebju.

Kar šestindvajset se jih je zbralo na štartu v Semedeli pri Kopru, od koder so se pod vodstvom vodnika Tomija podali na krožno raziskovanje našega Primorja. Pot je vodila v začetnem delu po megleni obali po trasi nekdanje Parenzane, skozi Izolo, predor Šalet in po Strunjanski dolini do predora Valeta, ki jih je pripeljal v Portorož. Ob Sečoveljskih solinah so nadaljevali do Dragonje, kjer so pentljo obrnili in se po razgibanem zaledju skozi Lucijo podali proti Tartinijevemu trgu v Piranu, od koder so se povzpeli na Beli Križ nad Pacugom ter si nad Strunjanskimi solinami med strmim vzponom na vendarle sončni Ronek vzeli čas za pravi kolesarski piknik v naravi.

Sledil je le še spust proti še vedno meglenemu Kopru, kjer so zaključili 55 kilometrsko avanturo, ki je zahtevala 550 višinskih metrov; Kljub temu da jih je Koper sprejel v turobni megli, so preživeli zanimivo raziskovanje v prijetnem vzdušju.

Za PD Konjice, Jože Kamenšek


(vir: planinskodrustvo-konjice.si)

Oglejte si tudi