Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Novi pumptrack v Slovenskih Konjicah

V naši občini bomo imeli pumptrack poligon za kolesarske navdušence. Nahajal se bo ob igrišču pri športni dvorani v Slovenskih Konjicah. Pumptrack z grbinami za male in večje kolesarske navdušence je priljubljen poligon na Slovenskem in ugotovili smo, da vas je tudi na Konjiškem veliko navdušencev za to prvino.

Poligon bo postavil ponudnik Aliansa, zavod za ekstremne športe in glasbo iz Ljubljane. Vrednost pogodbenih del znaša 76.311,79 evrov, od tega bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sofinanciralo 22.916,66 evrov. Poligon bo zgrajen do konca oktobra letos.

Trenutno je v Sloveniji že 54 takih poligonov, občin z njimi pa 39. Veliko malčkov, ki se prvič preizkušajo na kolesu, se navdušijo nad pump stezami, napredujejo pri koncentraciji, koordinaciji, pri gibalnih sposobnostih, vse to pa spremlja še veliko navdušenje. Za starejše pa so na Slovenskem že razširjena spretnostna tekmovanja, saj so postali poligoni več kot zgolj običajna športna infrastruktura. Postali so pomembno zatočišče mladih in malo manj mladih, kjer osrednjo vlogo igra medsebojno druženje in krepitev temeljnih gibalnih sposobnosti. Seveda mora biti pri vožnji na prvem mestu varnost, zato morajo imeti kolesarji potrebno zaščitno opremo.

Oglejte si tudi