Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Odbojkarice tretje na polfinalu DP

Zreče – nedelja 15.05.2016. V športni dvorani Zreče je potekal polfinalni turnir starejših deklic na katerem so mesto v finalu ob domačinkah OK Swatycomet Zreče iskale še Vital Ljubljana 1, Ankaran Hrvatini in Nova KBM Brank 1.  Vse tekme so bile zelo kakovostne in precej izenačene. Praktično ni bilo tekme v kateri bi bil nasprotnik nadigran.  V finalne sta se uvrstili ekipi Nova KBM Branik I in Vital Ljubljana I. Domačinke, OK Swatycomet Zreče in Ankaran Hrvatini pa bosta igrala na turnirju za 5.-8.mesto v državi. Domačin, OK Swatycomet Zreče, je ob odlični organizaciji poskrbel tudi za dodatne nagrade igralkam, ki so izstopale po ocenjevanju trenerjev na posameznih tekmah.

 

V prvi tekmi so se v izjemni atmosferi pomerile domačinke OK Swatycomet Zreče in Vital Ljubljana 1. Tekmo so dosti bolje pričele gostije in povedle z delnim rezultatom 1:6, ter nato vodile tudi že z 7:18. Sledilse so minute domačink, a več kot do 15:21 niso zmogle. Ljubljančanke so prvi set zaključile v svojo korist z 17:25. Drugi set se je pričel precej izenačeno. Nobena od ekip si ni priigrala občutne prednosti, ki bi ji zagotavljala miren zaključek seta. V zadnjem delu seta so domačinke odigrale bolje in set tudi dobile z 25:20. Tako se je napoved o izenačenih ekipah povsem potrdila. V odločilnem setu so domačinke držale igro do menjave igrišč, ki je bilo pri 5:8 za gostje. Nato je sledila izjemna serija Vitala in nekaj napak domačink. Set se je zaključil z 6:15 in slavjem Vitala z 1:2.

 

Drugo tekmo med Nova KBM Branik I in Ankaran Hrvatini so bolje pričele dekleta s Primorske in povedle s 1:4 in vodstvo držale vse do rezultata 9:11. Nato je sledila serija Maribora v kateri so predvsem odlično servirale. Ankaran jih niti s tehničnimi odmori pri 13:11 in 18:11 ni mogel ustaviti. Set se je zaključil s 25:15 za bankirke. Tudi drugi set so bolje pričele Primorke, ga povedle s 0:5. Po tehničnem odmoru za Mariborčanke so le te ujele priključek in tako sta ekipi igrali izenačeno vse do konca seta. V vodstvu sta se izmenjavali za točko ali dve; na koncu pa so bankirke zaključile set z 25:23 in se veselile zmage z 2:0.

 

Tekma med Ljubljančankami in Mariborčankami je odločala o prvem potniku na finalni turnir 29.05.2016. Nova KBM Branik 1 je pričela set dosti bolje, ga povedla s 1:7 in 3:10. V tem delu je Vital izkoristil že oba tehnična odmora in znižal rezultat na 9:13. Sledila je serija Ljubljanskih točk in dva odmora bankirk pri rezultatu 13:14 za Vital. Zadnje vodstvo Maribora je bilo pri 17:20, sledilo je izenačenje na 21:21 in nato zaključek Vitala za 25:21.  Začetek drugega seta je bil podoben prvemu; 1:6 za Mariborčanke. Sledil je izjemen servis, na drugi strani težave s sprejemom in nastala je razlika 3:15. Mariborčanke so do konca nadzirale set in ga zaključile z 15:25. Tretji set so Vitalovke sicer začele bolje kot predhodna dva in imele rezultat 2:2. Nato je igral le še Maribor, naredil izjemno serijo 10ih točk, in set zaključil s 6:15, ter se veselil uvrstitve v finale.

 

Tekma med Swatycometom Zreče in Ankaranom Hrvatini je odločala o prvem potniku domov in nadaljnji boj za 5.-8. mesto v DP. Prvi set je bil izenačen le to 4:4, nato je sledi prvi mini Primorski niz petih točk in malo zatem še drugi niz z osmimi zaporednimi točkami in vodstvom 7:19 za Ankaran. Swatycometove iskrice so iz tega seta izvlekle vsega še par točk. Set se je zaključil s 11:25 za Ankaran Hrvatini. Tako so bile bližje svoji tretji tekmi kot domačinke. Drugi set je bil ponovno izenačen do 3:3. Sledila je mini serija Ankarana in nato še Zreč do izida 13:12 za domačinke. Nato smo gledali odločilno serijo domačih točk in iskrenje v polju nasprotnic do delnega izida 22:13. Ko je kazalo, da bo izid z lahka poravna je prišel še Primorski val. Izid 23:21 ne napovedoval napeto končnico. Domačinke so minimalno prednost nadgradile in set zaključile s 25:21. Odločini set so bolje pričele Swatycometovke in ga nadzirale vse do izida 12:7. Nato sta prišla zopet dva valova iz Primorske; 12:10 ter 13:14 in vodstvo Ankarana. Domači gledalci in bučna publika je le dvignila iskrice na igrišču, ki so z mini serijo treh točk zaključile set z 16:14 in tako ostale v boju za finalni turnir.

 

Tekma med domačinkami in Vitalom, je po dolgih šestih urah odločala o potniku v finale. S 6:2 je uvod prvega seta pripadal domačinkam, a so ga gostje priključile pri 9:8. Nato so bile v rahli prednosti Vitalovke in ob drugem domačem tehničnem odmoru vodile s 14:18. Set so rutinirano pripeljale do konca in slavile s 21:25. V drugem setu ni uspelo nobeni od ekip nadigrati nasprotnic in tako so se za malenkosti izmenjavale v vodstvu vse do delnega rezultata 18:18. Sledili so trenutki Vitala na katerega Swatycometovke niso našle nobenega odgovora. Set se je zaključil s 20:25 in veseljem v taboru Vitalovk.

 

Organizatorji so se zares potrudili za mlade športnice in za konec pripravili tudi nagrade za posameznice, ki so izstopale med sovrstnicami. Tako so po izboru trenerjev bile izdvojene naslednje igralke:

 

Za najboljšo napadalko je bila izbrana igralka Vital Ljubljana Anja Kotnik (št.15)

Za najboljšo blokerko je bila izbrana igralka Vitala Ljubljana Maja Jovanovič (št.4)

Za najboljšega libera je bila izbrana igralka Nove KBM Branik Naja Cikač (št.2)

Za najboljšo organizatorko je bila izbrana igralka OK Swatycomet Zreče Ana Žigon (št.16)

Najboljša igralka turnirja pa je bila po izboru trenerjev igralka Nove KBM Branik Lorena Fijok-Lorber (št.14)

 

Swatycomet Zreče : Vital Ljubljana I 1:2 (17:25, 25:20, 6:15)

Nova KBM Branik I : Ankaran Hrvatini 2:0  (25:15, 25:23)

Vital Ljubljana I : Nova KBM Branik I 1:2 (25:21, 15:25, 6:15).

Swatycomet Zreče : Ankaran Hrvatini 2:1 (11:25, 25:21, 16:14)

Swatycomet Zreče: Vital Ljubljana I 0:2  (21:25, 20:25) 

 

Izjava Urške Skarlovnik (trener Nova KBM Branik I): »Zelo smo veseli, da smo kljub težavam, ki so nas pestile v zadnjem tednu, uspeli zmagati proti zelo kakovostnim nasprotnikom. Tokrat je zmagala ekipa z boljšim servisom in veseli smo, da smo to mi. Upam, da v finalu prikažemo še boljšo igro.«

Izjava Žice Copf (trener Vital Ljubljana I):« "Ekipe na turnirju so bile zelo izenačene. Izstopal je le Maribor, predvsem z res neverjetnimi servisi za to starostno kategorijo. Razveseljuje dejstvo, da je v vseh ekipah kar nekaj perspektivnih igralk. Turnir je minil v izrednem športnem vzdušju. Igralke so poskrbele za dobro odbojko, gledalci za športno navijanje, sodniki so svoje delo opravili naravnost z odliko. Na več kot 7 ur dolgem turnirju ni bilo spornih sodniških odločitev. Največ pohval pa si zaslužijo organizatorji. Za igralke je bilo odlično poskrbljeno. Pripravili so turnir, ki bo vsem udeležencem ostal v lepem spominu."

 

Oglejte si tudi