Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

Svečani izbor TD Slovenske Konjice

Turistično društvo Slovenske Konjice (TD) letos praznuje 90-letnico delovanja. Ob tej priložnosti se je župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc udeležil svečanega zbora članov v Christianini sobi na Dvorcu Trebnik. Izročil jim je priznanje za 90-letno delovanje in čestital ob tako visoki obletnici.

Kakršni so – skromni, prostovoljni, entuziastični, a z velikim pomenom ustvarjajo pečat v našem okolju – tako želijo praznovati tudi visoki jubilej 90-letnice od ustanovitve društva. Zavezali so se, da bodo praznovali skromno, preudarno, povezovalno, a hkrati veličastno. Želijo, da njihove ideje z našo pomočjo žanjejo odobravanje in podporo za dosego cilja: »Praznujte z nami!« z dogodki v letu 2022 in še posebej na osrednji proslavi v mesecu juniju, ki je predvidena za 24. 6. 2022.

Poslanstvo in vizija društva jih v zadnjih letih zavezujeta, da se zavzemajo za kakovost življenja prebivalcev občine Slovenske Konjice in celotne Dravinjske doline. Z aktivnostmi ohranjanja tradicije, kulturne in naravne dediščine skrbijo za kraj, turistično prepoznavnost in povezovanje z lokalnimi društvi ter turističnimi društvi izven občine.

V društvu želijo soustvarjati turizem v kraju, ki vključuje vse generacije. Ob praznovanjih želijo obuditi spomine na preteklost društva in aktivnost članov, ki so mestu dali poseben pečat. Sodelovali so pri pripravi Gregorjevega, praznika pomladi, čebelarstva, Jurjevanja, žetvi sivke, Rimskega pohoda, pozdrava jeseni ... Kar so nam predali v desetletjih od naših dedov, staršev, prenašajo na nadaljnje generacije, kar še posebej krepi medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje od najmlajših do najstarejših prebivalcev naših krajev.

Turistično društvo si prizadeva pridobiti sredstva s prijavami na različne razpise. Sodelujejo pa tudi s številnimi drugimi društvi v Dravinjski dolini, sosednjih občinah in širše. Njihov sedež je na Slomškovi 1 v večgeneracijskem centru Štiblc v prostorih Vrtca Slovenske Konjice.


Oglejte si tudi