Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Epska zmaga v Mozirju

15..krog 2. lige vzhod: Mozirje : Swatycomet Zreče 1:3 /25:19; 23:25; 26:28; 23:25/

Ekipa Swatycomet Zreče:  Kotnik Carmen (11),Napotnik Patricija (17) Podkrajšek Doroteja(10),Hrustelj Tjaša (3),Podkrajšek Patricija (2),  Jakob Janja, Potočnik Anja (5), Pec Neža (2), Skerbinek Eva,  Žigon Ana(1), Hirkič Ines ;  Trener ekipe: Klokočovnik Boris,  pom. Tr.: Bremec Mitja

Po tednu dni premora se prvenstvo v 2. DOL  nadaljuje. Do konca prvenstva še 4 krogi, igralke iz Zreč pa v zaključku igrajo kar 3 tekme doma. Kljub temu da so na tekmo 15 kroga odpotovale brez obolele Pavlič Nine, so domov prinesle še 7 zmago v prvenstvu.

Odbojkarice Swatycomet Zreč so v Mozirje prišle v okrnjeni sestavi. V začetku seta sta bili ekipi poravnani, saj so se do prvega tehnčnega odmora izmenjevali v vodstvu. Pri rezultatu 5:6, pa so domače vendarle prišle do večje prednosti, saj je z dobrim servisom  Božičeve  in dobro igro Kamenik-ov na mreži svojo ekipo popeljala v vodstvo 14:7. Domačinke so tudi v nadaljevanju igrale z malo napakami, medtem ko so igralke iz Zreč grešile predvsem v napadu in na servisu.  Prav zato so domačinke  iz točke v točko povečevale vodstvo in pri rezultatu 20:13, je bilo že jasno, da bo set pripadel domačim. Kljub temu pa so v zaključku naredile kar nekaj napak in gostje iz Zreč so znižale rezultat na 24:19, kaj več pa jim ni uspelo. Domače so tako povedle z 1:0 v setih.

V uvodu drugega seta so rahlo pobudo imele igralke iz Zreč,  saj so  ob tehnične odmoru vodile  6:8, domače pa so  znova z dobrim servisom Božičeve, obrnile rezultat v svojo prid, saj je domače popeljala v vodstvo 11:9. Mozirčanke so tudi v nadaljevanju igrale dobro in vodstvo povečale na 19:15. Prav v zaključku seta pa se je razigrala Kotnik Carmen, katera je dosegla kar nekaj točk zaporedoma, medtem  ko je na servisu dobro servirala  Podgrajšek Doroteja. Gostje iz Zreč so tako izenačile rezultat na 21:21, domačinke so sicer v zaključku dosegle še točko po servisu Kamenik-ove, vendar so gostje iz Zreč  drugi servis dobro sprejele in zaključile preko Napotnik Patricije.  Kotnik Carmen pa je z dobrim servisom postavila piko na i in izenačila tekmo v setih na 1:1

V tretjem setu gledamo podobno igro drugemu, saj se ekipi do prvega tehničnega odmora izmenjujeta v vodstvu. Znova pa domačinke pridejo do manjše prednosti po tehničnem odmoru  ko domače povedejo po dobrem servisu Brglez-ove z 13:9. Gostje iz Zreč pa so po vodstvu domačih 19:15  znova strnile vrsto, zaigrale  disciplinirano v obrambi, kjer je prednjačila Jakob Janja, katera si zasluži vse pohvale na  tekmi za dober sprejem  in je zaslužna za preobrat, saj so zrečanke povedle z 22:24, imele zaključno žogo vendar zaradi napake v obrambi so domačinkam ponudile možnost za zmago. Toda tudi domačinke niso bile dovolj spretne, saj so rezultat izenačile nato pa so gostje iz Zreč dobile še drugo zaključno žogo, toda tudi drugič niso uspele končati seta. Domačinke so še enkrat več preko Kamenik-ove  izenačile rezultat. V nadaljevanju so domačinke naredile napako v napadu in gostjam iz Zreč podarile še tretjo zaključno žogo, kar pa je izkušena kapetanka pri Zrečah izkoristila in ekipo popeljala  vodstvo z 1:2.

Da bo zanimiv tudi četrti set  je bilo videti že po predhodnih dveh in to se je tudi zgodilo. Znova gledamo set poln preobratov. Domačinke na začetku  povedejo na dober servis  Petrinove 3:0, vendar menjava v gostujoči ekipi Žigon Ana z Hrustelj Tjašo na mestu podajača ne prinese pričakovanega preobrata, saj domačinke priigrajo do prvega tehničnega odmora z 8:5. V nadaljevanju pa gostje iz Zreč preko dobrega začetnega udarca  in dobre igre v obrambi povedejo do drugega tehničnega odmora z 15:16, toda tudi v nadaljevanju minimalna prednost gostij omogoča, da preidejo v zaključek seta z prednostjo z  21:24. Tudi tokrat ne izkoristijo prve zaključne žoge in domačim še enkrat več na tekmi  ponudijo, da lahko naredijo preobrat do katerega pa ne pride, saj domače niso uspešne v napadu za izenačenje, medtem ko gostje iz protinapada zaključijo in odnesejo tako željeno zmago v Zreče.


Ta vikend sledi v Zrečah, v telovadnici OŠ Zreče, dvojni program in sicer v soboto ob 18.00 uri nas čaka  16. krog prvenstvene tekme Swatycomet Zreče : Ljutomer, neposredni boj za  5. mesto v prvenstvu, nato pa v nedeljo ob 10.00 uri začetek kadetskega turnirja  z tekmo Swatycomet Zreče : SIP Griže in ob 13.00 uri še tekma Swatycomet Zreče : Prebold.

Povezave

Facebook
Okzrece

Oglejte si tudi