Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

5. POHOD OD ČERJAKA DO KROŠLA

 

Članice Društva  kmetic Zarja so se 28.10.2015 odpravile na že 5. jesenski pohod od Čerjakove gorce do Krošlovih. Letos so krenile po obratni smeri kot v preteklih letih.

Po jutranjih opravilih so se zbrale v «Čerjakovi gorci«, kjer so se okrepčale s kavico, ocvirkovko, piškoti, manjkati pa seveda tudi ni smelo nekaj »kratkega«.

Potem so se sprehodile po hribu navzdol do zeliščnega vrta »Majnika«, ki je last tudi članice društva, Majde Temnik, ki jih je prijazno sprejela, pogostila, jim razkazala vrt in odgovarjala na številna vprašanja v zvezi z zelišči. Sledila je pot mimo šole proti Virtu, potem pa malo klanca in že kmalu so prispele do Gačnikovega hrama, kjer jih je prijazno sprejela Anica, prva predsednica društva »Zarja« in jih pogostila. Pot jih je nato vodila proti Grajskim njivam in spotoma so se oglasile na povabilo  Baronovega Tineta na pokušino letošnjega »vinskega pridelka«, dodal je še pa drugih stvari, ki se lepo podajo k dobri kapljici. Ker pa je bil že čas za prihod h Krošlovim, so se morale od Tineta posloviti in nadaljevati pot preko travnika do cilja, kjer jih je že čakala okusna juha in gibanca, zraven pa še kaj tekočega. Druženje so zaključile in se dobre volje odpravile proti domu, ene peš, druge pa so prišli iskat šoferji.

Minil je lep dan v prekrasni lepo ubarvani jesenski naravi.

Vida Kamenšek

Oglejte si tudi