Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

3. SREČANJE KMETIC CELJSKE IN KOROŠKE REGIJE

V ponedeljek, 13. oktobra smo se članice Društva kmetic Zarja udeležile 3. Srečanja kmetic Celjske in Koroške regije na Slomu pri Ponikvi.

Pred vstopom na prireditveni prostor nas je pričakala malica, ki so jo pripravile članice društva DK Mavrica (kava čaj, kifli, potice, …).  Po uvodnem pozdravu smo imele mašo, nato spet malico in potem so se začele igre. Seveda smo se teh iger udeležile in prva je bila vleka vrvi. Vrv so nam posodili Šentjurski korenjaki (tu ni bilo »heca«). Ta igra ni na prvi pogled nič posebnega, ampak tiste, ki smo sodelovale (Stanka, Mateja, Janja, Viktorija, Andreja) smo si jo zapomnile, saj smo čutile posledice še nekaj dni.  Nato smo morale še luščiti koruzo in stepati sneg iz beljaka z vilico. Tu smo bile mnenja, da je potrebno sodelovati,ne pa zmagovati.

Zabavala nas je živa glasba, tako smo lahko še malo zaplesale in se nasmejale dobrim vicem, ki so šli muzikantu gladko z jezika. Po predstavitvi vseh društev, ki so se udeležila srečanja, smo počasi zaključile in se v poznih popoldanskih urah odpravile proti domu.

Oglejte si tudi