Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

SVETOVNI DAN ZEMLJE

Pestro dogajanje ob letošnjem Svetovnem dnevu Zemlje v Slovenskih Konjicah
Dan Zemlje praznujemo že 45 let, prav vsako leto, 22. aprila. In vedno več posameznikov, organizacij in držav se pridružuje praznovanju in ozaveščanju o varovanja okolja.

Dogajanje ob letošnjem Svetovnem dnevu Zemlje v Slovenskih Konjicah je bilo izjemno bogato!

Župan, Miran Gorinšek, je zgodaj dopoldne, skupaj s konjiškimi gozdarji, že tradicionalno zasadil lipo pri Centralni čistilni napravi na Prežigalu. V Krajevni skupnosti Konjiška vas so ob tej priložnosti zasadili 110 skoržev.

Osrednja prireditev s pestrim, poučnim in zanimivim kulturnim programom otrok iz Vrtca Slovenske Konjice in Vrtca Mali grof je bila na Mestnem trgu, pred Domom kulture, kjer so otroci s programom in izdelki na stojnicah, dokazali, da se zelo dobro zavedajo pomembnosti o varovanju okolja.

Zaposleni na Javno komunalnem podjetju Slovenske Konjice so pripravili tudi praktičen prikaz svojega dela in nekaterih aktivnosti. Na ogled so postavili smetarska vozila, zabojnike za ločevanje odpadkov, na stojnici pa predstavili tudi druge svoje dejavnosti, povezane z varovanjem in ohranjanjem našega planeta.

Župan je skupaj z Brentom Hartleyem, ameriškim veleposlanikom, na Gimnaziji Slovenske Konjice, zasadil tudi sekvojo, ki jo je podarilo ameriško veleposlaništvo.

 

 

Oglejte si tudi