Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

POLETNI GLASBENI VEČERI V ŽIČKI KARTUZIJI 2015

ALENKA GODEC, KLAPA ŠUFIT, NUŠKA DRAŠČEK
Pred nami je nova sezona POLETNIH GLASBENIH VEČEROV V ŽIČKI KARTUZIJI 2015.

V preteklih letih smo, v tem izjemnem prostoru kulturne dediščine – Žički kartuziji, v okviru večerov gostil same odlične goste, vrhunske glasbenike in izvajalce.

Tudi letošnje leto nam je uspelo v kartuzijo privabiti izvajalce, ki so med najboljšimi in najatraktivnejšimi!

 

26. junija, ob 20.30, bo V Žički kartuziji nastopila ALENKA GODEC, izjemna vokalistka, z vrhunsko interpretacijo skladb tako na področju jazza kot popa, bo v Žički kartuziji nastopila ob spremljavi Mirana Juvana, odličnega glasbenika in vsestranskega glasbenega ustvarjalca.
Alenkin uspeh potrjujejo številne nagrade, ki jih je prejela do danes. Nastopa samostojno in tudi z najvidnejšimi slovenskimi glasbenimi zasedbami - od Simfoničnega orkestra in Big banda RTV Slovenija do zasedb vrhunskih slovenskih in tujih jazz glasbenikov. Repertoar, ki ga bo izvajala v Žički kartuziji bo obsegal pesmi z obeh albumov slovenskih priredb So najlepše pesmi že napisane kot tudi z novega albuma S kotički ust navzgor.

 

10. julija, ob 20.30, bo nastopila KLAPA ŠUFIT, ena izmed najboljših in največkrat nagrajenih dalmatinskih klap iz Splita. Gre za izjemne vokaliste in instrumentaliste, ki navdušujejo s svojimi nastopi doma in v tujini.

 

14. avgusta, ob 20.30, bo v Žički kartuziji nastopila odlična NUŠKA DRAŠČEK. Projekt "POPOTOVANJE PO SLOVENIJI" je Nuška Drašček prvič predstavila javnosti na koncertu v Ljubljani v lanskem avgustu. Nuška v njem s svojimi glasbeniki potuje po Sloveniji in občinstvu predstavlja znane ter tudi manj znane ljudske pesmi in napeve različnih slovenskih pokrajin - od Prekmurja pa vse do Obale. Glasbeniki so pesmi odeli v sveže aranžmaje. S pomočjo odlične in barvite interpretacije Nuške Drašček, pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika ljudske pesmi zasijejo v povsem novi lepoti. Med drugim lahko prisluhnemo znanim pesmim kot so Zrejlo je žito, San se šetao, Nocoj, pa oh nocoj, Tam, kjer teče bistra Zila, Sovdaška ter manj znanim ljudskim pesmim kot so Od Ribnice do Rakitnice, Zdravička ali Na Gorenščam je fletno.

 

Prodaja vstopnic: 2 uri pred koncerti, pred vstopom v Žičko kartuzijo! Informacije: Center za kulturne prireditve: 03 758 04 37, TIC Žička kartuzija: 03 752 37 32, TIC Slovenske Konjice: 03 759 31 10, www.knjiznica-slovenskekonjice.si

Vstopnina: 13 EUR.

S Spar kartico: 10 EUR.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi