Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Nuška Drašček prihaja v Žičko kartuzijo

Obeta se nam še en nepozaben poletni glasbeni večer v Žički kartuziji. "Tiho lepotico" v Dolini svetega Janeza bo tokrat s svojim izjemnim vokalom objela Nuška Drašček.
v petek, 14. avgusta, ob 20.30, bo v Žički kartuziji nastopila odlična Nuška Drašček. Projekt "Popotovanje po Sloveniji" je prvič predstavila javnosti na koncertu v Ljubljani v lanskem avgustu. Nuška v njem s svojimi glasbeniki potuje po Sloveniji in občinstvu predstavlja znane ter tudi manj znane ljudske pesmi in napeve različnih slovenskih pokrajin - od Prekmurja pa vse do Obale. Glasbeniki so pesmi odeli v sveže aranžmaje. S pomočjo odlične in barvite interpretacije Nuške Drašček, pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika ljudske pesmi zasijejo v povsem novi lepoti. Med drugim lahko prisluhnemo znanim pesmim kot so Zrejlo je žito, San se šetao, Nocoj, pa oh nocoj, Tam, kjer teče bistra Zila, Sovdaška ter manj znanim ljudskim pesmim kot so Od Ribnice do Rakitnice, Zdravička ali Na Gorenščam je fletno.


Vstopnina: 13 EUR in 10 EUR (s Spar Plus kartico)
Prodaja vstopnic: 2 uri pred koncerti, pred vstopom v Žičko kartuzijo. 
Informacije: Center za kulturne prireditve: 03 758 04 37, www.knjiznica-slovenskekonjice.si |

TIC Žička kartuzija: 03 752 37 32, info@zickakartuzija.si | TIC Slovenske Konjice: 03 759 31 10, info@tickonjice.si, http://tic.konjice.si

Prisrčno vabljeni!

Oglejte si tudi